Protestul de la CE Oltenia, suspendat

Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu, a anunțat luni, la ora 17.00, că a suspendat protestul început luni dimineața în fața sediului Complexului Energetic Oltenia.

Popescu intrase în greva foamei, deoarece fondul pentru armonizarea salariilor nu era distribuit transparent.

“Am suspendat protestul până mâine. Își luară angajamentul toți directorii că vor pune la dispoziție, la prima oră, listele cu toate promovările făcute și criteriile”, a spus Popescu. La companie a fost constituit un fond din circa 90 de lei per salariat, bani care vor fi folosiți pentru creșterea salariilor celor care au fost promovați în ultimii ani sau care au primit noi atribuții după concedierea unor colegi, dar care nu au beneficiat atunci de creșteri salariale. Compania are peste 12.000 de salariați.

Popescu a criticat și lipsa unor investiții, dar a primit promisiunea administrației că o să vină cu un comunicat în care va prezenta angajamentele pentru perioada viitoare. Și Inspectoratul Teritorial de Muncă a dispus remedierea unor probleme la Cariera Jilț, după ce au fost două accidente grave de muncă în două zile.

Unul dintre salariați a căzut de la aproximativ 3,5 metri, din cauza unei balustrade care a cedat, iar celălalt de la circa 11 metri, după ce cabina excavatorului a fost smulsă de un mal de pământ desprins din frontul de lucru.

În urma deficiențelor constatate a fost aplicată o amendă în sumă de 10.000 de lei și s-au dispus măsuri cu termen imediat și permanent de remediere a acestora, în sensul respectării metodelor de excavare și a monografiei de lucru, precum și asigurarea unor balustrade și gratare conforme pe linia de excavator, a anunțat ITM Gorj.

Vizualizări: 3,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: