Carmen Dan nu demisionează. Mutarea lui Tudose!

Ministrul de Interne Carmen Dan nu demisionează, în ciuda faptului că premierul Mihai Tudose i-a transmis public că nu poate lucra cu un ministru care îl minte. Dan a prezentat probe cum că premierul a mințit. Urmează mutarea lui Tudose, care are de ales între a demisiona sau a o demite pe protejata lui Liviu Dragnea.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunțat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care polițistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susținând că șeful IGPR a știut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat și o cronologie a faptelor de la momentul anunțului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniță la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniță îi dădea acceptul pentru ocuparea funcției. În ceea ce privește demisia sa, ea a afirmat că miniștrii sunt validați în coaliție, unde li se și aprobă retragerea.

„Guvernul e unul politic, miniștrii sunt validați în coaliție, tot acolo se aprobă retragerea lor din guvern”, a precizat Carmen Dan în finalul declarației, ca răspuns la afirmațiile prim-ministrului referitoare la demisia sa și la faptul că l-ar fi mințit în legătură cu acceptul lui Cătălin Ioniță de a prelua conducerea IGPR.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a „minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.

El a spus că a fost „minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

„Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. „Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu. 

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: