Liderul USR Gorj vrea buget participativ la Târgu Jiu

Pe principiul că nimeni nu cunoaşte mai bine problemele oraşului decât oamenii, Radu Miruţă, liderul USR Gorj, propune un buget participativ la Târgu Jiu. Acesta a explicat cum pot deveni reale proiecte propuse chiar de locuitorii oraşului. Nu ar fi nevoie decât de un procent din bugetul municipiului Târgu Jiu.

Radu Miruţă s-a gândit deja cum vor fi făcute propunerile. „Iniţiativele şi proiectele oamenilor se transformă în realitate. Oamenii ar avea o perioadă de două săptămâni de zile, pe care eu am propus-o de la 1 ianuarie la 15 ianuarie, în care depun proiecte. Există nişte reguli pentru proiectele publicate. Aceste reguli sunt de bun simţ. Acestea să nu fie de interes personal, nu ar putea să fie în contradictoriu cu interesele ori proiectele deja aflate în derulare de Primăria Târgu Jiu, nu ar putea avea conotaţie politică. Trebuie să respecte legea. Primăria va fi cea care va analiza acele proiecte, analiză din care reiese dacă proiectele sunt eligibile sau nu”, a spus Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj.

Va urma apoi perioada în care sunt votate cele mai bune trei proiecte. Miruţă susţine că banii necesari implementării proiectelor nu ar fi mulţi. 1 % din bugetul Primăriei Târgu Jiu în acest an ar fi suficient. „După ce se stabileşte că proiectele sunt eligibile, e o perioadă de o lună de zile în care cetăţenii vor vota. Va fi un vot online, se poate vota de la un calculator. Proiectele ar fi depuse pe anumite domenii pe care primăria le stabileşte: cultură, educaţie, amenajare de spaţii verzi şi baze sportive, centre pentru tineri, circulaţie. O persoană poate vota o singură dată pentru un singur proiect. După această etapă, vor ieşi proiectele câştigătoare, pe fiecare domeniu. Apoi, va mai fi un vot şi se vor stabili cele mai bune trei proiecte. Ne-am dori ca acestea să se implementeze de primărie apoi”, a mai declarat Radu Miruţă, fost candidat la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: