Carnea de câine urmează a fi interzisă pentru consum în Coreea de Sud

Coreea de Sud a anunțat astăzi că intenționează să interzică consumul de carne de câine și să pună capăt unei tradiții îndelung contestate. Principalul responsabil politic al Partidului Poporului, Yu Eui-dong, a declarat că este momentul pentru adoptarea unei legi speciale.

"Avem în vedere adoptarea unei legi speciale pentru a pune capăt conflictelor sociale și controversei privind consumul de carne de câine", a spus Yu Eui-dong la o reuniune care a inclus oficiali guvernamentali și activiști pentru drepturile animalelor. Guvernul și partidul la putere vor prezenta un proiect de lege în acest an, vizând interzicerea consumului de carne de câine. Yu a subliniat că, datorită sprijinului așteptat din partea tuturor partidelor, se așteaptă ca legea să fie adoptată fără probleme în parlament, potrivit Digi24.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a confirmat angajamentul guvernului de a implementa rapid interdicția și de a oferi sprijin maxim celor din industria cărnii de câine care vor fi afectați, asigurându-i că vor beneficia de suportul necesar în procesul de închidere a afacerilor lor.

Vizualizări: 2,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: