Sagrada Familia, iluminată la 140 de ani de la debutul construcției. Când va fi finalizată!

Monumentala biserică din Barcelona, Sagrada Familia, a luminat pentru prima dată cele patru turnuri ale evangheliştilor. Evenimentul a avut loc la peste 140 de ani de la începerea construcţiei monumentului.

Celebra bazilică Sagrada Familia din Barcelona a marcat, duminică, finalizarea turnurilor evanghelice. Monumentul se apropie de finalul celor 141 de ani de la începerea construcţiei care încă nu este finalizată.

Ultimele două dintre aceste patru turnuri, înalte de 135 de metri, cele dedicate evangheliştilor Matei şi Ioan, au fost finalizate la sfârşitul lunii septembrie, odată cu instalarea imenselor figuri albe în formă de bust uman şi, respectiv, de vultur care le încoronează. Celelalte două, dedicate evangheliştilor Luca şi Marcu, şi care sunt împodobite cu figuri reprezentând un bou şi un leu, au fost finalizate anul trecut.

Remarcabila bazilică proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí completează astfel ansamblul dedicat evangheliştilor, care, atunci când vor fi finalizate, vor fi pe locul trei în seria celor mai înalte turnuri ale bisericii.

Pentru a marca această ocazie, arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a binecuvântat duminică după-amiază aceste structuri din partea centrală a bazilicii, după care au fost iluminate pentru prima dată.

După finalizarea, în 2021, a Turnului Mariei, care, la 138 de metri, va fi al doilea ca înălţime din bazilică atunci când va fi terminat, şi a complexului Evangheliştilor, tot ce mai rămâne de finalizat este Turnul lui Iisus Hristos pentru relieful principal.

Proiectat de Gaudi pentru a fi cel mai înalt punct al Sagrada Família, la 172,5 metri, constructorii intenţionează să finalizeze Turnul lui Hristos în 2026, eveniment care coincide cu centenarul morţii arhitectului.

Comitetul de construcţie a bazilicii anunţase iniţial anul 2026 ca dată de finalizare completă a bazilicii, dar pandemia Covid-19 a încetinit proiectul. „Dacă nu vom avea probleme majore, precum pandemia, Sagrada Família va fi terminată în cel mult zece ani”, a declarat duminică preşedintele consiliului său de administraţie, Esteve Camps, pentru cotidianul La Vanguardia.

Galerie foto


Vizualizări: 2,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: