Una din patru femei britanice  se îmbată în fiecare lună! 

Femeile britanice sunt cele mai mari consumatoare de alcool din lumea dezvoltată. În Marea Britanie una din patru doamne se îmbată în fiecare lună, arată un raport prezentat de Daily Mail Online. 

Aproximativ 26% dintre femeile britanice recunosc că au consumat șase sau mai multe băuturi alcoolice într-o singură ocazie. Procentul este mai mare decât dublul ratei medii (de 12%) înregistrate în cele cele 33 de țări analizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). 

În ceea ce privește această tristă statistică experții dau vina pe culturile „Ladette" și „Wine o'clock".

Femeile britanice au fost egalate doar de cele din Danemarca (26%), urmate de cele din Luxemburg (24%) și Germania (22%), mai arată statistica.

Aproape unu din cinci adulți a raportat un consum excesiv de alcool cel puțin o dată pe lună, în medie, în 29 de țări analizate de OCDE în 2019.

Cifra variază de 10 ori, de la mai puțin de 3 % în Turcia la peste 30 % în Germania, Luxemburg, Regatul Unit și Danemarca.

Potrivit graficului prezentat de Daily Mail, pentru raportul amintit mai sus, procentul femeilor din România care consumă excesiv de alcool este puțin sub 20%, însă cel al bărbaților trece de 50%.

În ceea ce-i privește pe bărbați, românii sunt mai vrednici la acest capitol și îi depășesc pe britanici. Nu este însă o noutate că românii sunt în fruntea topurilor la consumul de alcool.

Bărbații britanici sunt pe locul al treilea în topul celor mai mari consumatori de alcool, 46% dintre ei consumând echivalentul a 60 g de etanol pur la o singură ocazie în ultimele 30 de zile.

Procentul îi plasează în urma României (55%) și a Danemarcei (49%) , media internațională fiind de 27%.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: