Carte de excepţie, scrisă şi ilustrată de elevii de la CNTV

Nu doar că au scris prima lor carte, dar o vor şi lansa la Bucureşti, în cadrul  Salonului Internaţional de Carte „Bookfest”. Vorbim de 26 de elevi, textieri şi ilustratori, de la Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu care împreună cu elevii unei şcoli gimnaziale din capitală au conlucrat la realizarea cărţii „Caută-mă! Locuiesc în poveste”.  

Cartea are circa 130 de pagini. Textele, grafica şi comentariile la text sunt concepute exclusiv de către elevii celor două unităţi şcolare. Pentru realizarea ei, elevii au muncit mai bine de 9 luni. Este prima carte scrisă de liceenii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, fiind coordonată de profesorii Elena Roată şi Elena Velţan. „Cartea a apărut dintr-o necesitate, aceea de a dezvolta la copii capacitatea gândirii reflexive. Textele sunt însoţite de grafică, ilustraţii realizate tot de către elevi. Noutatea vine din parteneriatul existent la nivelul a două şcoli, de pe două paliere diferite de învăţământ, unul gimnazial, celălalt liceal. Este vorba de elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi ai Şcolii Gimnaziale „Jose Marti” din Bucureşti. Nimănui nu i s-a părut că această carte ar fi un simplu exerciţiu de imaginaţie. Toată lumea a luat în serios încercarea acestor elevi de a vorbi despre lumea în care trăiesc şi de a se întoarce, prin poveste, la ceea ce este valoros în om”, a declarat prof. dr. Elena Roată.

carte_001

Cartea va fi lansată la Bucureşti, la Salonul de Internaţional de Carte „Bookfest”, în data de 31 mai. Acolo vor vorbi despre acest proiect criticii literari Daniel Cristea-Enache şi Dan C. Mihăilescu.

Coordonatorii acestei cărţi spun că nu se vor opri aici. Vor mai urma şi alte lucrări. Asta pentru că tot mai mulţi tineri doresc să scrie. „Apariţia acestei cărţi a creat un val de dorinţe pe care nu mi le imaginam. Copiii care se regăsesc în comentarii, într-un rând-două, în carte, vor să devină autori de text, astfel încât numele lor să fie prins în sumarul cărţii”, a mai spus profesorul Elena Roată.

carte_003

La Târgu Jiu, cartea va fi lansată în data de 6 iunie, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, începând cu ora 18.

carte_002

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: