Cartel Alfa se alătură mitingului BNS din 12 decembrie

Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” se alătură Blocului Național Sindical (BNS) la mitingul anunțat pentru data de 12 decembrie împotriva măsurilor fiscale ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

De asemenea, Biroul Executiv al BNS a decis să-și unească eforturile cu cele ale societății civile pentru abrogarea prevederilor OUG 79/2017 ce vizează transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și pentru modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social. „Biroul Executiv BNS a decis în unanimitate ca în data de 12 decembrie 2017 să aibă loc la București o amplă manifestație de protest. Acțiunea de protest va consta într-un marș ce se va desfășura între sediul Avocatului Poporului și Curtea Constituțională. România este astăzi, în anul 2017, în situația în care nu mai poate avea nici negocieri și nici contracte colective la nivel național sau de sector, ca urmare lucrătorii sunt din ce în ce mai puțin protejați, riscul de sărăcie a crescut, iar diferențele între săraci și bogați s-au accentuat”, se arată într-un comunicat al BNS.

Reprezentanții BNS susțin că de la 1 ianuarie salariații sunt lăsați la voia întâmplării, povara responsabilității sociale fiind dusă doar de salariați. (A.A.)

Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: