Dezbatere pentru reautorizarea Termocentralei Rovinari

O dezbatere publică va avea loc în data de 14 decembrie, în cadrul procedurilor de reautorizare a Termocentralei Rovinari din punct de vedere al protecţiei mediului. Autorizaţia integrată de mediu a centralei electrice expiră la data de 31 decembrie 2017, iar CE Oltenia a solicitat emiterea unei noi autorizaţii. „Dezbaterea este pentru autorizarea integrată la Termocentrala Rovinari. Va avea loc la liceul de la Roşia Jiu. La dezbatere poate lua parte publicul interesat. Sunt ceva sesizări legate de zgomot, cetăţenii pot să vină cu alte probleme. N-ar trebui să fie probleme cu reautorizarea, dar nu ştiu ce probleme o să ridice cetăţenii”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Autorizaţia integrată de mediu are o valabilitate de 10 ani, iar CE Oltenia a cerut reautorizarea celor patru grupuri energetice: nr. 3, 4, 5 şi 6. Autorităţile se aşteaptă ca la dezbatere să participe şi organizaţiile non-guvernamentale care militează pentru protecţia mediului. 

Termocentrala Rovinari este cea mai fiabilă dintre centralele electrice ale CE Oltenia. În ultimii ani au fost realizate numeroase investiţii pentru conformarea grupurilor cu directivele europene privind protecţia mediului. 

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: