Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, tradițională din Ardeal

Cartofi țărănești de post - rețetă simplă, veche, originară din Ardeal. Cum se pregătesc cartofii țărănești de post, ca în zona Ardealului.

mereu am fost fascinată de gustul extraordinar pe care îl au cartofii țărănești pe care îi pun mereu pe masă atunci când merg în vizită. Rețeta este de post, dar este și mai delicioasă dacă adaugi bacon și unt. Secretul cartofilor țărănești gustoși și aromați: o boia dulce de calitate. De asemenea, nu curățați cartofii înainte de a-i pune la fiert, ei trebuie să fiarbă în coajă!


Rețetă cartofi țărănești de post - Preparat ca în Ardeal
Ingrediente:

1 kilogram de cartofi
50 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe
2 lingurițe de boia dulce de bună calitate

1 legătură de pătrunjel
sare
piper

Cum se pregătesc cartofii țărănești de post ca în Ardeal
Se aleg cartofi de mărime apropiată (ca să fiarbă în același timp), se spală bine, și se pun la fiert în coajă în apă cu puțină sare. 

Vezi cum se pregatesc cartofii taranesti traditionali AICI.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: