Cartoful crud estompează ridurile

O mască eficientă şi foarte bio pentru a estompa ridurile fine de pe faţă se face foarte simplu acasă, folosind ingrediente din bucătăria proprie.

Este vorba de un tratament de înfrumuseţare, un tratament facial făcut din cartofi cruzi care poate netezi liniile şi ridurile fine, întinereşte şi dă fermitate şi strălucire pielii.

Cartoful este bogat în potasiu,fosfor,mangan şi alte minerale care hrănesc pielea şi sunt indicate pentru un tratament facial. În plus,acidul natural din compoziţia cartofului lucrează ca un exfoliant delicat. Celulele pielii se hidratează şi pielea descuamată este îndepărtată,iar petele minore sunt estompate.

Iată ingrediente de care aveţi nevoie: un cartof de dimensiune mai mare, oţet de mere, glicerină şi apă de trandafiri.

Mod de preparare: Se îndepărtează coaja unui cartof mare, iar apoi se rade cartoful pe o răzătoare şi se pune într-un bol mic.

Oţetul de mere se amestecă cu glicerina,iar peste compoziţie se adaugă o cantitate mică de apă de trandafiri şi se amestecă din nou. Ca regulă generală, pentru un cartof, se utilizează 2 linguri de oţet şi glicerină şi o lingură de apă de trandafir. Se amestecă apoi toată compoziţia cu cartoful ras.

Tenul se spală cu o loţiune de curăţare blândă, iar apoi se aplică amestecul de cartof pe pielea feţei. Se lasă pe faţă aproximativ o oră, apoi se clăteşte cu apă călduţă. La final, se aplică o cremă uşoară, pentru a hidrata pielea.

SFAT: Se pot aplica pe faţă şi felii de cartof crud, dar se lasă pe faţă doar 15 minute. Acest procedeu catifelează şi albeşte pielea, care dobândeşte astfel o strălucire naturală.

Vizualizări: 1,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: