Sucul de spanac face minuni pentru sănătate

Una din plantele de sezon care ne poate influenţa sănătatea în numeroase moduri este spanacul. Cu câteva frunze de spanac foarte bine spălate şi zdrobite în blender, puteţi consuma suc de spanac în fiecare zi şi în foarte multe combinaţii.

O legătura medie de spanac poate fi transformată în suc alături de 7 morcovi şi 2 mere. Alte variante ar fi să mixaţi spanacul cu mango şi ananas, mere şi castraveţi, mere şi ţelină, fructe de pădure, mere şi ghimbir, mere şi mentă sau orice altă combinaţie preferaţi. Important e că sucul de spanac vă ţine departe de anumite boli iar pe altele le vindecă sau ameliorează.

Previne cancerul: Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

Protejează creierul si inima: Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid ne predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.

Întăreşte sistemul imunitar: Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl oferă organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor.

Vă scapă de problemele digestive: Balonarea, constipaţia sau ulcerul pot fi ţinute departe cu suc de spanac. Conţinutul de fibre din spanac vă menţine tractul digestiv în formă optimă, curăţând eficient colonul şi prevenind instalarea altor disfuncţii.

Tratează anemia şi întăreşte oasele: Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.

Protejează ochii: Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei maculare sau ulcerului ocular.

Tratează afecţiunile pielii: Dacă suferiţi de eczeme, epidermită, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare, sucul de spanac poate să ajute celulele pielii să se regenereze, până la vindecarea problemelor cutanate.

Vizualizări: 2,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: