Digi24 lansează proiectul special „Transplant, misiune posibilă”

65 este numărul donatorilor de organe din România, anul trecut. 5645 estenumărul bolnavilor care așteaptă acum transplantul de rinichi, plămâni sau celule stem care le poate salva viața. Între donator și primitor e drumul lung de la teamă la speranță. Digi24 reconstituie etapele acestui drum alături de aparținători și supraviețuitori, cu speranța că o mai bună conștientizare poate transforma cifrele în vieți salvate.

În România, transplantul a devenit o problemă de viață și de moarte din cauza lipsei de transparență a procedurii, din pricina comunicării improprii cu familiile posibililor donatori și, nu în ultimul rând, din cauza prejudecăților.

Luni, 15 aprilie 2019, Digi24 difuzează în avanpremieră, în cadrul campaniei Pacient în România prima parte a proiectului „Transplant, misiune posibilă”. Realizatoarea Carla Tănasie prezintă povestea unui tată care, în pofida suferinței, a găsit forța să înțeleagă că pierderea fiului său, Mădălin, poate însemna viața pentru cei aflați în așteptarea unui organ vital.

Detalii AICI.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: