Căruntu şi Popescu, în luptă pentru şefia UCB

Două persoane se luptă pentru postul de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, rămas vacant după demisia lui Moise Bojincă. Este vorba de Constantin Căruntu şi Luminiţa Popescu. Alegerile pentru funcţia de rector vor avea loc în data de 7 noiembrie.

Perioada de înscriere s-a încheiat în data de 22 octombrie. Au fost depuse două candidaturi ce vor primi astăzi avizul Senatului UCB. „Şi-au depus candidatura doamna Luminiţa Popescu şi domnul Constantin Căruntu. Senatul va valida candidaturile, va urma o campanie electorală, după care sunt alegerile. Rectorul va fi ales de toate cadrele didactice din universitate şi de reprezentanţii studenţilor”, a declarat Ştefan Sorinel Ghimiş, prorector în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Căruntu: Chiar cred că voi câştiga

Profesorul Constantin Căruntu conduce în prezent Doctoratul la nivel de universitate. Acesta spune că se bucură de susţinerea a cel puţin jumătate din dascălii universităţii şi s-a arătat destul de sigur că va câştiga. “Mă recomandă rezultatele performante pe care le-am avut la instituţiile de stat şi private pe care le-am condus până în prezent. Am două doctorate şi două facultăţi. Chiar cred că voi câştiga. Sunt un tip foarte ambiţios şi nu intru într-o cursă dacă nu sunt convins că o să o câştig. Mi-am depus candidatura la îndemnul a foarte mulţi colegi. Am fost sunat de peste 50-60 de colegi de la universitate”, a declarat Constantin Căruntu.

Luminiţa Popescu se bazează pe rezultate

Contracandidatul lui Constantin Căruntu, în speţă Luminiţa Popescu, este decan al Facultăţii de Inginerie şi conduce interimar Universitatea „Constantin Brâncuşi” după ce fostul rector şi-a dat demisia, având calitatea de ordonator de credite. Luminiţa Popescu spune că rezultate pe care le-a înregistrat până acum o recomandă pentru şefia instituţiei de învăţământ superior. „Mă recomandă cei 21 de ani de activitate neîntreruptă de la Facultatea de Inginerie, cei aproape 9 ani de când sunt decan la această facultate. Mă recomandă toate contractele de cercetare, toate proiectele de cercetare şi educaţionale pe care le-am câştigat în competiţii naţionale şi internaţionale. Mă recomandă evaluarea instituţională externă a universităţii pe care am coordonat-o în 2007, în urma căreia universitatea a obţinut grad ridicat de încredere. Eu spun că pe 7 noiembrie, colegii mei, cadrele didactice de la universitate şi studenţii cu drept de vot  vor alege cel mai bun candidat, vor alege candidatul care îi reprezintă cel mai bine”, a precizat Luminiţa Popescu.

SUSŢINERE

Dacă Luminiţa Popescu rămâne până la capăt în această competiţie, cel mai probabil va câştiga şefia universităţii. Asta pentru că se bucură de susţinerea preşedintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. “Mie domnul Gorun mi-a spus că nu susţine pe niciunul dintre candidaţi”, a precizat Constantin Căruntu.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: