Cârciumaru dă dispoziţii „destul de legale“ de frica minerilor

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, susţine că nu a dat dispoziţia prin care interzice manifestările publice în campanie de frica protestelor Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Documentele arată că Florin Cârciumaru a dat acea dispoziţie pe 20 octombrie, în ziua în care FNME a depus cerere pentru autorizarea unei pichetări a sediului Diviziei Miniere, pe termen nelimitat. O astfel de cerere depusese şi Sindicatul Petrom. Sindicaliştii se întreabă de ce interzicerea manifestărilor are loc la finalul campaniei.

Liderul sindical Dan Pîrvulescu a comentat interzicerea pichetării sediului CE Oltenia de către primăria Târgu Jiu. Pîrvulescu spune că de fapt Cârciumaru le-a respins cererea, pentru că nu vrea să se afle că un om susţinut de PSD a obţinut rezultate catastrofale la CE Oltenia. „Nu facem manifestări cultural-artistice. Noi făceam o pichetare la sediul CEO, insuliţa nu are legătură cu activitatea minieră şi energetică... Bine că nu ne-a dat aprobare să facem pe Vârful Păpuşa“, a declarat liderul sindical.

Primarul Cârciumaru a dat o dispoziţie prin care interzice manifestările publice în timpul campaniei electorale şi i-a invitat să protesteze pe Insuliţă. Pe 20 octombrie a dat dispoziţia şi tot pe 20 octombrie FNME a cerut avizul primăriei pentru pichetare. Pe 21 sindicaliştii au primit răspuns că nu pot organiza manifestarea. Primarul spune că nu este adevărat şi că dispoziţia este... „destul de legală“. „Eu răspund pentru dispoziţia pe care am dat-o şi este destul de legală. Ilegală e din punctul dânsului de vedere“, a explicat primarul Cârciumaru.

O dispoziţie „destul de legală“

Cârciumaru a intrat în conflict şi cu liderul sindical Constantin Mitrescu. „Este o chestie marca PSD, nu vor să mai aibă opoziţie. Se dă această dispoziţie după ce noi am introdus cerere pentru a primi aviz. Vii şi spui la finalul campaniei că nu se fac manifestări în timpul campaniei. O să găsim alte forme de protest. Pe insuliţă nu protestăm, să protesteze Cârciumaru şi Călinoiu. Nu vedeţi, au ajuns aproape ca în Coreea de Nord. Cum adică, după ce introducem cerere de protest ei vin cu decizia că nu avem voie să protestăm în ţara asta? Păi, cine sunt ei?“, se întreabă Mitrescu.

Primarul Cârciumaru spune că Mitrescu nu ar trebui să se ia de un om care munceşte zi lumină. Adică de el. „N-au ştiut decât să-şi vadă salariile de 2-300 de milioane. Cred că a greşit şi greşeşte total când vine cu acuze faţă de un om care munceşte de dimineaţa până seara”, a spus supărat primarul. „Îl dau în judecată pe Cârciumaru. Să-i fie ruşine! Să vadă statele de plată. Să pună el restul de la 60 de milioane la 300 de milioane. Banii ăştia de care zice el sunt la Ruşeţ şi compania“, îi dă replica Mitrescu.

Picture_001

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: