Ciurel explică angajarea fiului lui Ruşeţ la CE Oltenia

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a vorbit despre angajarea fiului liderului sindical Ion Ruşeţ, în cadrul unei emisiuni. El a explicat angajarea lui Alexandru Ruşeţ prin faptul că nu avea diriginte de şantier şi s-a uitat pe o listă cu „angajări în aşteptare“ de unde l-a ales pe fiul liderului. Ciurel a fost deranjat de apariţia informaţiei în presă şi de comentariile liderului Constantin Creţan şi l-a atacat pe acesta. „Şi lui i-am angajat fiul înainte cu o lună”, a spus Ciurel la TV Sud.

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a vrut neapărat să explice angajarea subită a fiului liderului de sindicat Ion Ruşeţ. Nu s-a oprit la explicaţie, ci l-a atacat şi pe Constantin Creţan, pe care nu-l înţelege de ce e aşa vocal, din moment ce i-a angajat şi lui copilul. „Mai am pe listă, în aşteptare, 28, unii nu au terminat facultăţile, copii ai salariaţilor care vor fi angajaţi. Luând lista aceasta de aşteptare l-am văzut pe băiatul lui Ruşeţ care vine mai demult pe aici, şi-a făcut şi el un dosar şi l-a pus laolaltă cu alţi directori sau angajaţi sau oameni simpli, am văzut că a făcut Facultatea de construcţii. Asta am încercat să facem, să luăm autorizaţie de diriginte de şantier ca să nu mai plătim nişte servicii extrem de costisitoare. Deci pe lângă el mai sunt încă 13. Probabil voi face publică această listă ca să nu mai fie discuţii“, a declarat Laurenţiu Ciurel. Dar, el era supărat şi de comentariile făcute de Creţan pe această temă şi i-a strigat public că şi lui i-a angajat fiul. „Am pe aici o listă cu 14 copii de salariaţi pe care i-am angajat în acest an. 14, nu numai Ruşeţ. Înainte cu o lună de a angaja copilul lui Ruşeţ am angajat copilul lui Creţan. Nu ştiu ce treabă are Creţan cu Ruşeţ, că e colonel...“, a menţionat Ciurel.

Creţan: Ruşeţ poate a avut pământ de la Armată

Liderul sindical Constantin Creţan a declarat că fiul său a fost angajat acum un an şi jumătate, nu acum o lună, şi a fost încadrat la CEO în baza unei convenţii pentru cedarea de teren. „Angajarea copilului meu s-a făcut în urmă cu un an şi jumătate pentru cedarea unor suprafeţe de pământ. Am cedat teren şi două case expropriate. Ruşeţ n-are niciun fel de teren expropriat, iar nevasta sa a fost disponibilizată, a primit ordonanţă, după care a fost angajată din nou. Am 2.5 hectare de pădure la Tismana care intră acum în zona de expropriere. Ruşeţ n-a avut un metru. Poate i-a dat Armata. Cum să nu fiu vocal când el a făcut aceleaşi fapte ca şi mine şi ajunge colonel, iar eu am stat la închisoare?“, se întreabă Creţan, făcând referire la „mineriada” din 1999. Mai mult, liderul spune că va da pământul doar dacă compania va angaja trei tineri cu nevoie. Nu din familia lui. „Cum a ajuns de la gradul de soldat în 2 ani colonel şi eu am ajuns la închisoare şi a făcut aceeaşi faptă ca şi mine. Nu se justifică. Mai am 2,5 hectare de pădure şi astea nu le cedez pentru că nu vreau să angajez pe nimeni. Voi cere ca tinerii care nu au un loc de muncă să vină cu cereri şi să facă 3 angajări pentru pământul lui Creţan, că nu mai am pe cine angaja“. Creţan a continuat  cu atacurile la adresa lui Ruşeţ. „Fiul lui Creţan lucrează ca maşinist la întoarcerea benzii la Tismana I. Nu este similar cu tovarăşul colonel Ruşeţ care a avut câştiguri anul trecut de un miliard şi ceva din sistem”, a încheiat acesta. 

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: