Sfatul unui reputat medic gorjean, premiat peste hotare, pentru colegii săi de la Târgu Jiu

Medicul gorjean Roxana Hotoboc, stabilită din 2007 în Marea Britanie, unde lucrează la unul dintre cele mai mari spitale, a povestit pe Facebook cum a fost apostrofată de șeful Unității de Primiri Urgențe Târgu Jiu pentru că i-a criticat pe internet pe medicii de aici. Hotoboc a scris despre unii doctori de la UPU Târgu Jiu care ar solicita, de multe ori, consulturi nejustificate spre alte secții pentru bolnavii care ajung la Urgențe. "Asta nu e medicină, e dat în bobi", le-a trasmis atunci Roxana Hotoboc colegilor săi de la Târgu Jiu. 

"Azi, intr-o clinica privata unde am mers cu mama la un CT, am fost intampinata de o doamna in halat alb, parte din staff, cu: "Aaa, buna ziua doamna doctor, prietena noastra, a celor de la UPU! Multumim pentru aprecieri!"

Bineinteles ca am remarcat tonul sarcastic, facand referire la postarea mea critica cu privire la activitatea UNOR medici da la UPU. M-am intrebat, si am intrebat-o ce lucreaza la UPU? (nu am vazut un ecuson)

Era medicul sef de la UPU Tg-Jiu!

Mi-am cerut scuze ca nu o stiam, (nu am intalnit-o, fiind mult mai tanara decat mine), dar nu mi-am cerut scuze si pentru ce am scris", a început postarea pe Facebook medicul Roxana Hotoboc. 

Medicul a explicat apoi cum a continuat discuția și a adăugat că a rugat doctorul să spună public care sunt deficiențele cu care se confruntă pentru ca, apoi, să le fie găsite și rezolvările. "Un sef isi asuma riscul de a cadea in dizgratia superiorilor daca semneaza nereguli la colaboraborii din sanatate, dar trebuie sa o faca", a mai adăugat Hotoboc.

"Am invitat-o pe doamna doctor sa spuna public ce probleme ale specialitatilor, le afecteaza dansilor, la UPU, activitatea, pentru ca beneficiarii serviciilor medicale sa stie ce se intampla in lumea medicala! 

Si poate asa afla si managerii unde sunt 

" bubele" care trebuie tratate, ca lucrurile sa mearga bine. ( asta nu i-am mai spus ). Dansa a manifestat reticenta la a face public problemele pe care mi le explica! Una peste alta, ne-am despartit cordial. Apoi, m-am gandit: NU vreau sa cred ca " s-a simtit cu musca pe caciula, printre medicii UPU care trimit nejustificat pacientii la controale de specialitate! NU! Cred ca s-a simtit responsabila pentru aceasta deficienta a UPU-lui, fiind medic sef al UPU.

Si asta mi se pare corect! Esti sef, raspunzi pentru toti, buni sau rai, si o mai iei si peste nas! Numai ca din reactia dansei fata de mine, mi-am dat seama ca, desi cele semnalate de mine sunt o realitate, pe dansa au deranjat-o, in loc sa o faca sa ia niste masuri de corectare a situatiei, ca si asta face parte din sarcinile medicului sef!!

Sunt de acord cu atitudinea sefului de a solidariza cu subalternii, dar NUMAI IN SCOP POZITIV, CONSTRUCTIV! 

Altfel nu faci decat sa dai "apa la moara" si neregulile sa se perpetueze, in defavoarea pacientilor! Apoi, un sef isi asuma riscul de a cadea in dizgratia superiorilor daca semneaza nereguli la colaboratorii din sanatate, dar trebuie sa o faca!! De asta e SEF", a conchis medicul Roxana Hotoboc. 

Roxana Hotoboc e medic în Marea Britanie din 2007. A fost premiată de mai multe ori în Anglia. Ultima dată, de Ambasada României din Marea Britanie. A fost declarată de două ori la rând "angajatul lunii" la spitalul St. Thomas, la care lucrează, unul dintre cele mai mari unități medicale din UK, cu circa 17 mii de salariați. 

Înainte să se mute în Marea Britanie, medicul Roxana Hotoboc a lucrat 12 ani în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, instituție pe care a și condus-o timp de doi ani.

Galerie foto


Vizualizări: 3,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: