Casa unui fost prefect de Gorj, reabilitată de primărie

Casa unui fost prefect de Gorj, dată cu titlu gratuit acum cinci ani autorităților locale din Plopșoru, va intra în reabilitare. Casa boierească declarată monument istoric a aparținut lui Nicolae Tomovici, avocat, politician și prefect de Gorj în perioada 1926-1927. Aici va funcționa în viitor ”Palatul copiilor din Plopșoru”, dar și un ”Club al pensionarilor”.

Autoritățile locale din comuna Plopșoru au primit casa boierească de la un moștenitor al lui Nicolae Tomovici, stabilit în București. Acesta a pus și o condiție atunci când a donat monumentul istoric.

Ca să primească imobilul cu titlu gratuit, autoritățile locale s-au angajat că vor reabilita casa și îi vor da o utilitate publică. ”Un moștenitor stabilit în capitală ne-a dat casa boierească pe care noi trebuie să o restaurăm, să o reabilităm și să-i dăm o utilitate. În acest moment lucrăm la un proiect pentru a obține finanțare ca să facem aici ”Palatul copiilor din Plopșoru” și ”Clubul Pensionarilor”. Noi în localitate avem foarte mulți copii talentați și aici vor desfășura activități extrașcolare. Un etaj va fi folosit de copii și unul de pensionari”, a precizat primarul din Plopșoru, Grigorie Petre.

Casa se află chiar în centru comunei, lângă stadion. În acest moment, casa boierească este într-un avansat stadiu de degradare.

Galerie foto


Vizualizări: 6,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: