Casa Verde, în derulare și la Gorj

Majoritatea dosarelor depuse în 2011 de gorjeni pentru a primi finanțare prin faimosul program guvernamental „Casa Verde” a trecut cu brio de comisia de evaluare din cadrul Administrației Fondului de Mediu.

Vicepreședintele AFM, Claudiu Preoteasa, gorjean la origini, spune că doar 59 de dosare au fost respinse din cele aproape 400 înregistrate pentru a primi finanțare, 86 dintre ele fiind încă în curs de analiză, la cele respinse solicitanții putând să depună contestații care să îi ajute să primească toate aprobările necesare pentru a obține subvenția oferită de stat.

„Am avut de la nivelul județului Gorj 395 de proiecte depuse de către solicitanți, iar dintre acestea, în condițiile în care 86 sunt încă în analiză, au fost acceptate 250, celelalte 59 fiind respinse. Lista cu persoanele care au cererile aprobate se regăsește pe pagina de internet a Administrației Fondului de Mediu, respectiv pe www.afm.ro, unde sunt publicate toate informațiile despre modul de derulare a acestui program. În această perioadă persoanelor care au cererile aprobate li se comunică acest lucru, după care, într-un termen de 60 de zile de la publicarea listei pe site-ul AFM, trebuie să se prezinte la Agenția de Protecție a Mediului Gorj în vederea semnării contractelor”, spune Claudiu Preoteasa.

Cei care vor merge la APM Gorj vor trebui să prezinte o serie de documente actualizate, cum ar fi originalul după extrasul de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul, dar și extrasul de cont bancar, tot în original, valid la data semnării contractului și până la finalizarea contractului, respectiv 12 luni. De asemenea, o copie după cartea de identitate și originalul sau o copie legalizată după autorizația de construire validă la data semnării contractului sunt alte documente ce trebuie prezentate la APM Gorj.

Cei care au dosarele respinse pot contesta decizia celor de la AFM în termen de zece zile, timp în care pot să aducă documente sau clarificări care să îi ajute în obținerea aprobărilor respective. Contestațiile pot fi depuse pe adresa de mail [email protected] . Fiecare dosar aprobat beneficiază de 6000 de lei pentru ca solicitantul să își instaleze panouri solare care să încălzească apa menajeră în așa fel încât mediul să nu fie poluat. Statul oferă subvenții și pentru instalarea unor centrale care să asigure încălzirea locuințelor în sistem ecologic, însă aici costurile sunt și mai ridicate decât în cazul sistemelor pentru apa menajeră, numărul solicitanților fiind destul de redus.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: