Câștigă zeci de mii de euro din măceșe

Direcția Silvică Gorj și-a rotunjit conturile și în acest an cu ajutorul plantelor medicinale. Pădurarii au vândut muguri de pin și măceșe care le-au adus în vistierie zeci de mii de euro.

Cei mai mulți bani au venit din recolta de măceșe. Au fost culese peste 20 de tone de măceșe care au fost vândute mai multor societăți care activează în industria farmaceutică. “Am livrat 17 tone de muguri de pin, cu o valoare de peste 40 de mii de lei, la societăți din industria farmaceutică. Am livrat, săptămâna trecută, 23 de tone de măceșe. Am avut un contract și am câștigat vreo 20 de mii de euro. Ne autogestionăm financiar. Nu suntem plătiți de bugetul de stat”, a transmis Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

O sursă mult mai importantă de venit o reprezintă însă trufele. 100 de mii de euro a obținut instituția după ce a cesionat dreptul de recoltare unei firme. “Am avut și profit. Cu trufele, am reușit să cesionăm dreptul de recoltare pe aproape patru tone de trufe pe care am luat aproape 100 de mii de euro. Am vândut ceva ce nu se vede. E sub pământ. Nu am reușit să cesionăm ciupercile. Nu au fost nici hribi, nimic. Nu a venit nimeni aici”, a mai spus Cârstoc.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: