Cât au cheltuit românii de 1 Iunie și Rusalii

Românii au cheltuit de 1 Iunie și Rusalii peste 27 de milioane de lei pe mese în oraș și cazare și au realizat cu 50% mai multe tranzacții electronice decât anul trecut, arată un studiu.

Studiul realizat de Global Payments, furnizor de servicii și tehnologie de plată, a arătat că, în perioada 25 mai – 5 iunie, pentru categoriile restaurante, locuri de servit masa, unități de cazare și agenții de turism, românii au făcut plăți care au depășit suma de 27,6 de milioane de lei și au fost realizate peste 200 de mii de tranzacții, potrivit Mediafax.

Trend-ul de plată și consum a crescut progresiv, în data de 25 mai fiind înregistrate aproape 16 mii de tranzacții, în valoare de 1,8 milioane de lei, culminând cu 3,17 milioane de lei și peste 20 mii de tranzacții electronice în data de 4 iunie 2023. În data de 5 iunie, numărul tranzacțiilor a scăzut puțin până 15,2 mii de tranzacții, ajungând la o valoare de 2,3 milioane de lei.

Studiul arată că cele mai multe jucării s-au cumpărat în ziua de 1 iunie, când s-au făcut 218 plăți cu cardul, în valoare de 30 de mii de lei. În ziua anterioară s-au realizat încă 198 de tranzacții, în valoare de 27 de mii de lei. În total, în cele 10 zile analizate, bugetul pentru minivacanță a fost de 155 de ori mai mare decât cel pentru jucării.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: