Cât câștigă primarul uneia dintre cele mai mari comune din Gorj

Edilul comunei gorjene Bălești, Mădălin Ungureanu, a făcut publice veniturile pe care le încasează de la primărie. Salariul său brut este de circa 11 mii de lei și ajunge să bage în buzunar peste 6.000 de lei. La acești bani, se adaugă și un spor că este implicat în proiecte derulate pe fonduri europene.

Salariile funcționarilor publici și ale primarilor și viceprimarilor urmează să fie majorate. Primarul Mădălin Ungurenu a explicat că era nevoie de această mărire pentru că edilii din zona rurală nu au lefuri prea mari.

„E un lucru care trebuia să fie făcut de foarte multă vreme. Salariul unui primar din zona rurală nu este extraordinar de mare așa cum este postat pe pagina primăriei. Acolo este un venit brut din care se scade 40% taxe. Brutul meu este undeva la 11 mii de lei și rămân în mână cu 6.600 de lei. Acum am 7.300 de lei net pentru că UAT-ul Bălești beneficiază de foarte multe proiecte pe fonduri europene și beneficiez de un spor în sensul acesta”, a declarat primarul din Bălești, într-o emisiune la Tele3.

Camera Deputaților a aprobat, săptămâna trecută, creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliilor Județene. Lefurile vor fi majorate cu circa 10 procente. 

Vizualizări: 7,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: