Cât costă carnea de miel înainte de Paște!

Mielul se numără printre alimentele tradiționale consumate de Paște, fiind nelipsit de pe mesele românilor în această perioadă. În ultima vreme, se pare însă că acest tip de carne este din ce în ce mai scump.

An de an, în apropierea sărbătorilor pascale prețul cărnii de miel explodează. Având în vedere că preparatele din miel sunt nelipsite de pe mesele românilor, acest tip de carne devine subiectul principal al discuțiilor. În 2023, prețurile au cunoscut o creștere semnificativă, iar anul acesta, sunt chiar puțin mai mari decât anul trecut. În comparație cu prețurile din 2023, costul per kilogram al cărnii de miel a înregistrat o creștere de aproximativ 25%, atingând acum la sume considerabile.  

Anul trecut, se putea achiziționa un kilogram de carne de miel la prețul de 20 de lei. În prezent, prețul a cunoscut o creștere semnificativă iar la acest moment, crescătorii cer 25 de lei/kg de miel în viu. Prețul cărnii în carcasă se situează între 45 și 50 de lei pe kilogram, inclusiv în anunțurile de pe internet.  

Deși prețurile nu sunt deloc mici în prezent, experții avertizează că ele vor exploda în perioada sărbătorilor pascale. Anul trecut, în preajma Paștelui, un kilogram de carne de miel ajungea să coste până la 65 de lei, comparativ cu 35 de lei, cât era în 2022.

Vizualizări: 3,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: