Cât costă deszăpezirea la Târgu Jiu

Autorităţile locale din Târgu Jiu au susţinut miercuri o conferinţă de presă în care au vorbit despre cât de bine fac faţă zăpezii căzute în ultimele zile. Edilitara SA este societatea care asigură deszăpezirea oraşului, directorul acesteia, Alexandru Zaharia, declarând că încă din prima zi de ninsoare s-a intervenit cu 16 utilaje și că nu sunt probleme cu circulaţia. De altfel, Edilitara SA poate cheltui până la 1,8 milioane de lei pentru deszăpezirea oraşului.

Firma care se ocupă cu deszăpezirea municipiului Târgu Jiu în această iarnă, Edilitara SA, firma Consiliului Local, a intervenit cu 16 utilaje pentru deblocarea drumurilor, trotuarelor și parcurilor. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA, este mulțumit de modul în care s-a acționat. Asta în ciuda faptului că miercuri dimineața în mai multe zone ale municipiului s-a circulat extrem de greu din cauza zăpezii căzute pe drumuri. Blocaje au fost în mai multe zone periferice și chiar în cartiere. Reprezentanții Edilitara spun însă că au acționat în funcție de priorități. ”Utilajele sunt sectorizate, nicio zonă nu rămâne acoperită. Avem și noi prioritățile noastre, bulevardele pe unde circulă mijloacele de transport în comun, zona creșelor, grădinițelor, școlilor, zona spitalelor. Avem toate schimburile de la toate serviciile, oamenii sunt împărțiți pe trotuare în așa fel încât să degajăm zăpada de pe trotuare. Acționăm și cu două ATV-uri pe trotuarele exterioare, Ecaterina Teodoroiu, Calea București, Calea Severin, Dedeman, zonele centrale”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

 Cât înseamnă deszăpezirea în bani

Cert este că Edilitara trebuie să deszăpezească orașul în limita unui plafon impus de Primăria Târgu Jiu, respectiv 1,8 milioane lei. Alexandru Zaharia susține că nu se va ajunge niciodată să deconteze această sumă. ”Bugetul alocat de primărie în contractul pe care noi îl avem semnat cu primăria este cuprins între 800.000 lei și 1,8 milioane de lei pentru această iarnă. Cazul cel mai favorabil, dacă ninsorile sunt mici, va fi undeva la 800.000 lei, iar cazul cel mai nefavorabil dacă va ninge mai mult de jumătate din perioada contractului, atunci o să fie undeva la 1,8 milioane de lei contractul. Noi întotdeauna ne-am situat între 900.000 și 1,2 milioane lei pentru toate cele trei luni de iarnă”, a mai spus Zaharia. Edilitara deszăpezeşte în baza contractului doar drumurile, parcurile și trotuarele, târgurile și piețele fiind deszăpezite din fondurile proprii ale societății. 

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: