Cât costă un buchet de flori pentru 1 și 8 martie!

Se apropie acele zile în care florile sunt la cea mai mare căutare și mulți se întreabă deja cu cât se mai vinde în un buchet de flori pentru 1 și 8 martie. Domnii interesați să ofere flori trebuie să știe că prețurile au explodat în comparație cu anul trecut la majoritatea florilor de primăvară.

Peste mai puțin de zece zile se intră oficial în luna femeilor și majoritatea românilor se întreabă cât costă un buchet de flori pentru 1 și 8 martie. Indiferent de vreme sau de vremurile în care trăiesc, bărbații nu ratează ocazia ca, de 1 și 8 martie, să cumpere flori pentru persoanele dragi din viața lor, mame, soțiile sau prietenele lor.

Oferta va fi una extrem de variată și în acest an cu specificația că bugetul care trebuie alocat florilor trebuie să fie mai mare. În 2024 este necesar să vă suplimentați fondurile pentru 1 și 8 martie sau să mai tăiați din buchete de pe listă. Motivul îl constituie explozia prețurilor.

Administratorii depozitelor de flori  recunosc că au făcut comenzi mai mici. Florile prezente în piețe și magazine sunt importate în mare parte din Olanda iar în 2024 acestea sunt cu 30% mai scumpe, dacă vorbim de cele de primăvară, și cu 40% în cazul trandafirilor.

În acest an, pentru cele două zile speciale, 1 şi 8 martie, cele mai căutate flori sunt lalelele, zambilele şi freziile și pentru un singur fir se vinde în florării cu sume cuprinse între 7 și 8 lei.

Astfel, un buchet simplu și frumos aranjat cu şapte lalele costă în jur de 50 de lei. Poate ajunge și 100 de lei dacă este mai bogat și conține și alte flori ornamentale. Cei care au bugete mai darnice și preferă aranjamentele florale deosebite trebuie să scoată din buzunare 150 de lei, mai mult cu 50 de lei faţă de anul trecut.

Specialiștii sunt de părere că vânzările de flori vor depăși 30 de milioane de euro numai în perioada 1 – 8 martie.

Galerie foto



Vizualizări: 2,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: