Cât timp mai ai să-ţi cumperi anii de pensie!

Legea privind cumpărarea vechimii în muncă a dat roade în judeţul Gorj. Circa o sută de gorjeni au beneficiat de legea care expiră luna viitoare, spun reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj. Doar doi dintre ei au cumpărat perioada maximă permisă de lege, de 60 de luni.

Gorjenii interesaţi să-și cumpere vechime în muncă trebuie să știe că mai au la dispoziţie doar o lună. Legea care permite acest lucru expiră pe 27 aprilie 2017. În cele aproape șase luni de când legea este în vigoare, nu mai puţin de 93 de persoane au beneficiat de facilitatea de a-și cumpăra vechime în muncă astfel încât, atunci când vor avea vârsta, să poată ieşi la pensie. Doi dintre aceștia au cumpărat perioada maximă stabilită de lege, respectiv cinci ani.

„Legea expiră pe 27 aprilie 2017 ceea ce înseamnă că 27 aprilie este ultima zi în care mai pot încheia contract cu condiţia să achite integral valoarea perioadei cumpărate. Doar două persoane au cumpărat perioada maximă de 60 de luni pentru care au plătit 15.946 lei”, a spus Valentin Stegăroiu, șef serviciu Casa de Pensii Gorj.

Legea se aplică numai gorjenilor care nu au complet stagiul de cotizare care în România este de 15 ani. De asemenea, legea nu se aplică persoanelor care au împlinit deja vârsta de pensionare.  

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: