Inevitabilul s-a produs! Trenurile pe ruta Motru-Craiova, anulate

Operatorul de transport feroviar Softrans a anulat toate trenurile de călători pe ruta Motru-Craiova și retur. Acum, motrenii trebuie să găsească alte mijloace de transport pentru a ajunge în Bănie sau în localitățile învecinate. Chiar dacă înțeleg că punerea în mișcare a acestor garnituri este în dezavantajul operatorului, autoritățile motrene spun că fac demersuri pentru ca trenul să ajungă și de aici înainte în gara din Motru.

Cetățenii din municipiul Motru au putut circula cu trenul din vara lui 2014, asta după ce timp de doi ani și jumătate niciun tren nu a mai poposit în gara municipiului. Acum, la alți doi ani și jumătate de la punerea în mișcare a garniturilor pe ruta Motru-Craiova și retur, societatea Softrans a decis din nou să anuleze aceste trenuri de călători. Motivul este lesne de înțeles. Trenul, care avea o singură garnitură și circula de două ori pe zi, dimineața și seara, era mai mereu gol. Ori în aceste condiții, operatorul a decis anularea trenului începând cu 27 februarie „până la noi dispoziții”.

 Ineficient, dar... necesar!

Autoritățile locale spun că motrenii trebuie să aibă în continuare posibilitatea de a circula cu trenul pe ruta respectivă. „Trenurile erau ineficiente. Era un singur vagon și mergea gol. De mult se spunea că este ineficientă activitatea și că va urma suspendarea. Nu am avut timp, dar voi lua legătura cu operatorul, pentru că intenționez să insist să-l lase. Pentru noi este necesar, chiar dacă vine și pentru 2-3 oameni. Motrenii nu s-au arătat până acum afectați de această măsură. Mai ales că acum, primăvara, o să înceapă să vină agricultorii, legumicultorii din zona Craiovei către Motru. Orice variantă de transport în comun este bună pentru noi”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 6,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: