„Big Brother” în zona unui cartier de vile pentru depistarea celor care aruncă gunoaie

Administrația locală din Târgu Jiu a demarat acțiunile de ecologizare în cartierul de vile din zona Făgăraș, acolo unde tone de gunoaie au fost aruncate pe sol. Containere pline cu deșeuri au fost ridicate din zonă în ultimele patru zile. Autoritățile vor mai trebui să ecologizeze cel puțin încă o săptămână, date fiind cantitățile uriașe de gunoaie care au fost aruncate în zonă. De la mediatizarea acestor probleme, zona este zilnic patrulată de polițiștii locali, însă până acum nu a fost aplicată vreo amendă pentru aruncarea deșeurilor. Comisarii de mediu au propus montarea de camere video pentru depistarea făptuitorilor.

 Primăria Târgu Jiu a luat măsuri pentru colectarea mormanelor de gunoaie din cartierul nou de vile de pe strada Făgăraș. Muncitorii de la Edilitara Public, dar și asistaţii social au fost mobilizaţi pentru strângerea gunoaielor din zonă. Aceștia strâng deșeurile în grămezi care sunt preluate ulterior de angajații Polaris, care vin aici cu containere de mare capacitate. Au reușit să ecologizeze până acum porțiunea de teren din apropierea caselor, însă mai au mult de muncă până vor termina.

 Un ban în plus!

Asistații sociali au putut fi văzuți în zonă și marți, 7 martie. Au venit înarmați cu lopeți, furci, mănuși, dar și recipiente în care să pună reziduurile. Pentru că făcuseră câteva grămăjoare nu se mai oboseau să continue și stăteau lângă un foc de tabără făcut din resturile aruncate acolo. Au spus că pe lângă activitatea de strângere a gunoaielor sortează și obiectele din sticlă pe care mai apoi le valorifică. „Strângem sticla, o vindem cu 80 de bani kilogramul. Acum ne încălzim la foc”, a spus unul dintre asistații sociali.

Localnicii au spus că romii din zonele Luncilor și Motrului sunt cei care aruncă gunoaie acolo. După ce această problemă a fost mediatizată, municipalitatea a trimis pe strada Făgăraș și polițiști locali pentru a da de urma făptașilor, asta în condițiile în care până acum localnicii nu mai văzuseră picior de polițist local prin zonă. „Au început să facă curățenie. Vin de la Edilitara și de la Polaris. Mai sunt mizerii, era mult gunoi aruncat. Oamenii vin în fiecare zi și strâng din gunoaie. Acum au început să vină și polițiști locali, vin zilnic și fac controale. Cred că autoritățile ar trebui să se implice mai mult, să-și facă datoria”, a spus Dumitru Vugigeică, localnic.

 Prinde orbul, scoate-i ochii...

Chiar dacă zilnic își fac aparția în zonă, polițiștii locali încă nu a fost amendată vreo persoană pentru aruncarea gunoaielor. Comisarii de mediu au făcut o sugestie autorităților locale din Târgu Jiu. „Deocamdată nu avem niciun infractor prins de către Poliția Locală, nu mi-au comunicat. S-au demarat acțiunile de salubrizare. Totul este să-i prindem ca să dăm exemplu, altfel nu vom reuși să stârpim fenomenul de acolo. E în discuție și varianta unei camere de luat vederi la cineva acolo, să-i depistăm”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.   

Galerie foto





Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: