Cât timp trebuie să fierbi porumbul pentru a putea fi consumat!

Porumbul este numai bun pentru fiert la final de vară dar nu toată lumea știe cât timp trebuie fiert porumbul verde pentru a te bucura de gustul său.  Dacă ai porumb în gospodărie, în doar câteva minute tu, familia sau musafirii veți savura una dintre gustările de vară.

Alege doar porumb cu frunze de culoare verde deschis care învelesc bine știuletele și care nu au tulpina uscată. Ciucurii, acele fire lungi, ar trebui să fie mătăsoase, lipicioase, nu uscate. Ultimul pas este să verificăm dacă nu cumva știuletele are urme de viermi sau alte dăunătoare.

Se pune porumbul într-un vas suficient de mare în care să încapă cât mai mulți știuleți și se adaugă apă sa-l acopere pe tot și să mai fie si vreo 4-5 degete deasupra. Un truc spune că ar trebui turnat câte un litru de apă pentru fiecare știulete.

După ce au fiert, în jur de 15-20 minute dacă porumbul este de lapte, sau 30-40 minute altfel, știuleții se scot din vasul cu apă și se pun pe o tavă.

Timpul este foarte important. Dacă așteptăm prea mult, porumbul va avea o consistență păstoasă. Cu cât este mai proaspăt, cu atât se va fierbe mai repede.

Dacă nu ești sigur cât să ții porumbul la fiert, cel mai bun indiciu este culoarea. Când este gata, galbenul va fi mult mai intens, iar boabele vor părea mai mari. Încearcă să scoți un știulete din apă. Dacă frige, este preparat suficient. Dacă este la început de sezon sau este de lapte, se fierbe undeva la 15-20 minute. Altfel, 30-40 minute.

Opțional, pentru un plus de aromă, știuleții de porumb se pot unge cu puțin unt, cât sunt încă fierbinți. Se stropesc la final cu sare și sunt gata de savurat.

Galerie foto


Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: