Rețetă simplă de castraveți murați pentru iarnă!

Producția de castraveți a fost bună pentru mulți gospodari iar surplusul care nu se consumă în această perioadă destul de caldă poate fi folosit pentru murături. Castraveții de vară se pot păstra la fel de bine precum cei de toamnă prin conservarea după o rețetă clasică. 

Rețeta simplă pentru castraveți murați presupune adăugarea de foi de dafin, boabe de piper, boabe de muștar, apă, oțet, sare și zahăr.

Ingrediente:

    500 de grame de castraveți proaspeți (preferabil mici și tineri)

    2 căței de usturoi (opțional)

    2-3 frunze de dafin

    1 linguriță de boabe de muștar

    1 linguriță de boabe de piper negru

    1 lingură de sare

    1 lingură de zahăr

    500 ml de apă

    250 ml de oțet de mere sau oțet alb

Mod de preparare:

    Spală bine castraveții sub apă rece. Dacă folosești castraveți mai mari, taie-i în felii sau bucăți potrivite, iar dacă sunt mici, poți să-i lași întregi sau să-i tai în jumătate.

    Pune castraveții într-un vas mare, adaugă frunzele de dafin și boabele de muștar.

    Într-un alt vas, amestecă apa, oțetul, sarea și zahărul. Poți adăuga și cățeii de usturoi zdrobiți aici, dacă îți place gustul intens al usturoiului murat. Fierbe acest amestec până când sarea și zahărul se dizolvă complet.

    După ce lichidul a fiert și s-a răcit puțin, toarnă-l peste castraveți în vasul mare. Asigură-te că toți castraveții sunt acoperiți cu lichid. Dacă nu sunt, poți să mai adaugi puțină apă și oțet în proporții egale.

    Acoperă vasul cu un capac sau folie alimentară și lasă castraveții să se marineze la temperatura camerei timp de cel puțin 24 de ore. Cu cât îi lași mai mult, cu atât vor deveni mai buni. Avantajul acestei rețete este că se pot conuma imediat castraveții murați.

    După ce castraveții au ajuns la gustul dorit, poți să-i păstrezi în frigider sau să îi pui în borcane care vor fi capsate cu capace pentru a fi păstrați peste iarnă.

Vizualizări: 11,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: