Cât va costa Dacia Duster 2024, cel mai așteptat SUV românesc!

Cea de-a treia generație Dacia Duster a debutat oficial în România și se va vine din 2024. Noul SUV este construit pe o nouă platformă și se laudă cu câteva premiere și un preț accesibil.

Mult-anticipata nouă generație a fost prezentată oficial, urmând să ajungă la vânzare în decursul anului viitor.

„Noua Dacia Duster măsoară 4,34 metri în lungime, 1,81 metri în lungime și este înaltă de 1,66 metri. În funcție de configurație – 4×2 sau 4×4 – mașina dispune de 209 mm gardă la sol, respectiv 217 mm, pentru versiunea cu tracțiune integrală. Cea de-a treia generație este construită acum pe platforma CMF-B și ne așteptăm să ofere o experiență de condus mai plăcută față de predecesorii săi”, a anunțat ProMotor.

SUV-ul reprezintă două treimi din producția totală a Mioveni și va avea și o versiune hibridă. Fabrica produce 200.000 de mașini Duster/an. Duster 3 nu va avea versiuni diesel, dar va avea o variantă hibridă, fiind al doilea model Dacia, după Jogger, cu o astfel de motorizare.

Oficialii Renault au declarat că Duster 3 va avea capacități off-road mai bune și un interior mai spațios. La fel ca la Jogger și Duster, Dacia va insista asupra modului de utilizare a mașinii pentru ieșirile în natură (transport corturi, biciclete, schiuri). Este de așteptat ca schimbările din Duster 3 să fie mai numeroase decât la recentul „schimb de generație”, de acum șase ani.

Actualul Duster încă mai are un preț care începe de la 17.900 de euro ceea ce înseamnă că Duster 3 va costa cu certitudine peste 18.000 de euro.

„Am fost mai ieftini cu 25% față de concurență în 2019, iar în 2022, cu 15% mai ieftini. Acum estimăm că suntem undeva la 12 – 13%. Așadar, între 10 și 15% mai ieftini decât competitorii-cheie, o poziție pe care putem să o controlăm și vom continua să monitorizăm. Avem produse noi anul viitor, vom avea noul Duster, de exemplu, iar poziționarea noului Duster va fi una-cheie, este un produs major pentru noi”, a declarat Xavier Martinet, vicepreședintele brandului Renault.

Aplicând aceste procente la un automobil de 21.500 de euro, cu 10% obținem un preț de 19.350 de euro, iar cu un procent de reducere de 15% ajungem la 18.275 euro. Cam acesta va fi intervalul în care se va poziționa Duster 3, foarte probabil urmând să vedem un preț la jumătatea acestui interval, având în vedere că mașina vine cu o platformă nouă, CMF-B, cu tehnologii care până acum nu au fost disponibile pe acest model, cu motorizări hibrid și opțiuni de 4×4.

Vizualizări: 27,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: