Google va începe să șteargă conturile inactive

Google a anunțat noua politică de mai mult timp susținând că este menită să elimine riscurile de securitate. Astfel că, începând din această săptămână, Google va șterge conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani.

Conturile mai vechi sunt mai susceptibile să se bazeze pe parole reciclate și este mai puțin probabil să utilizeze măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași, făcându-le mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam, potrivit celor mai noi date ale Google.

Google a trimis avertismente utilizatorilor afectați începând cu luna august. Într-o abordare etapizată, primele conturi care urmează să fie șterse sunt cele care au fost create și apoi nu au fost niciodată revizuite de utilizator, au precizat cei de la Google.

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august. Conturile Google includ totul, de la Gmail la Documente, de la Drive la Fotografii, ceea ce înseamnă că tot conținutul unui utilizator care nu și-a mai folosit contul poate fi șters.

Există câteva excepții: conturile cu canale YouTube, cele cu bani pe cardurile cadou, cele folosite pentru a cumpăra un articol digital, cum ar fi o carte sau un film, și cele care au publicat aplicații active pe o platformă precum magazinul Google Play, a mai precizat compania.

Pentru a vă salva contul, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la contul Google sau la orice serviciu Google cel puțin o dată la doi ani și poate să citiți un e-mail, să vizionați un videoclip sau să efectuați o singură căutare, printre alte activități.

Vizualizări: 689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: