Cel mai mare spital din Gorj a rămas fără diabetologi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a rămas fără medici în Compartimentul de Diabet zaharat. Ambii medici sunt în concediu de maternitate. Unul era deja, iar celălalt a intrat în maternitate chiar la finalul săptămânii trecute.

Unitatea medicală a explicat că a căutat medici nu doar în Gorj, ci şi în regiune, dar şi în capitală. A reuşit să convingă doi specialişti să vină la Târgu Jiu, dar ar putea începe lucrul de anul viitor.

"La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în cadrul Compartimentului Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice sunt angajați doi medici în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, dintre care un medic este în concediu îngrijire copil în perioada 08.09.2022 – 21.04.2024, iar cel de al doilea medic a intrat în concediu de maternitate în data de 13.11.2023. În ultima perioadă, conducerea unității medicale a efectuat numeroase demersuri de a identifica medici, atât la unitățile medicale din județ, regiune, cât și din Capitală, iar în urma acestor demersuri, doi medici, care au susținut și promovat examenul de specialitate în DZMB, și-au manifestat interesul de a lucra la SJU Târgu-Jiu, după data de 01.01.2024, când vor avea certificatele de medic specialist. Unul dintre medici a absolvit facultatea de medicină din Timișoara, iar celălalt pe cea din București", transmite spitalul.

Până atunci, spitalul va face contract cu un medic specialist pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit. Procedurile sunt încă în lucru. "Până la sfârșitul anului, pentru acoperirea asistenței medicale de specialitate, SJU Tg-Jiu va încheia un contract de prestări servicii cu un medic specialist, anunțul fiind publicat pe site-ul unității. Termenul de depunere a ofertelor este data de 15.11.2023. Un medic în specialitatea DZMB și-a manifestat deja interesul în acest sens", a mai transmis unitatea medicală la solicitarea Pandurul.

Vizualizări: 1,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: