Cum să-ți alegi corect geaca de iarnă

Sezonul rece vine cu multe provocări în materie de vestimentație, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu vreme capricioasă. Pentru că vrei să îți fie cald, dar în același timp să fii la modă, să nu te uzi atunci când plouă sau ninge, totuși să ai o ținută impecabilă, să nu îngheți atunci când temperaturile scad sub zero, și să fii apreciat pentru look-ul tău. Nu e ușor să atingi toate criteriile, însă dacă vei fi atent la câteva aspecte esențiale, vei ști cum să-ți alegi corect geaca de iarnă.

În primul rând, nu îți cumpăra la impuls un astfel de articol vestimentar atât de important. Atunci când cumperi o geaca de iarna pentru barbati, după ce ai ales designul și stilul, cercetează atent produsul, luând în considerare tipul de izolație, materialul, gradul de rezistență la umiditate. Toate aceste elemente îți vor asigura confortul pe timp de ger și ninsoare. Gândește-te că geaca pe care o cumperi trebuie să facă față activităților tale zilnice. Dacă locuiești într-o zonă geroasă, ține cont de tipul și gradul de izolație al jachetei, iar dacă stai într-o zonă cu temperaturi blânde dar cu umiditate, ai în vedere rezistența la umiditate.

Tipuri de izolație termică pentru gecile de iarnă

Tehnologia a evoluat mult, iar multe dintre gecile de iarnă sunt create astfel încât să asigure un grad mare de confort termic. Printre cele mai folosite tipuri de izolație sunt cele din fibre naturale, sintetice sau hibrid. Izolația cu fibre naturale ara avantajul de a fi extrem de ușoară, însă nu rezistă la umiditate. Poți purta o astfel de geacă atunci când e ger, dar nu în activități care implică tăvălitul prin zăpadă. Izolația sintetică, pe de altă parte, rezistă mai bine la umiditate, se usucă mai repede și este ideală atunci când practici sporturi de iarnă. Iar izolația hibrid le combină cu succes pe cele două prezentate mai sus. Fie este folosit un mix între fibre naturale și sintetice pe toată suprafața gecii, fie se optează pentru izolație combinată – fibre naturale pe zona bustului și fibre sintetice pentru mâneci.

În ceea ce privește gradul de izolație, acesta se măsoară în densitatea umpluturii, care dă și greutatea produsului. Acesta este un criteriu important pentru că vei avea nevoie de flexibilitate la mișcare. De obicei, o geacă este căptușită cu mai mult material izolator pe corp și mai puțin pe brațe, deoarece corpul este cel care reglează temperatura, iar brațele au nevoie de libertate de mișcare.

Există trei grade de izolație:

·      Scăzut – cu căptușeală între 40 și 80 grame. Aceste geci sunt potrivite pentru un climat cu ierni blânde și, pentru că sunt subțiri și ușoare, pot fi purtate peste o vestă.

·      Mediu – cu căptușeală între 100 și 120 grame. Astfel de jachete fac față temperaturilor scăzute, cu ninsoare, și pot fi folosite și la munte.

·      Ridicat – cu căptușeală între 200 și 300 grame. Aceste geci sunt foarte groase și indicate în vreme extrem de geroasă.

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: