Câtă „iarba elefantului” a produs CEO

Complexul Energetic Oltenia a recoltat anul acesta 160 de tone de „iarba elefantului” de pe plantațiile proprii. „Iarba elefantului”, cunoscută și sub denumirea de stuf chinezesc, a fost plantată pe o suprafaţă de 10 hectare în zona depozitului de zgură şi cenuşă Cicani-Beterega, al Termocentralei de la Rovinari. Stuful chinezesc este o plantă energetică care, folosită în termocentrale în amestec cu cărbunele, ajută la reducerea emisiilor de poluanți. Sub formă de peleți, mai este folosită și pentru producerea unor materiale de construcții. Durata culturii de iarba elefantului este de cel puțin 25 de ani și trebuie monitorizată atent în primii trei ani. De regulă producția la hectar este de circa 20 de tone, iar anul acesta, de pe plantațiile CE Oltenia, producția s-a ridicat la 16 tone/hectar.

În iunie 2016, CE Oltenia a solicitat avizele de mediu pentru a planta și o suprafață de peste 10 hectare la Cariera Pinoasa. Era vorba de redarea în circuitul economic al haldei de steril Valea Negomir-zona sudică Timișeni, de pe raza comunei Fărcășești, aferentă carierei Pinoasa.
O altă suprafață de 10 hectare la halda Carierei Pinoasa ar urma să fie plantată cu iarba elefantului în trimestrul IV al anului 2019.

Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: