Mitrescu: Căldărușe vrea să revină ca salariat la CEO. Reacție!

Noi contre între sindicaliştii din CE Oltenia. Şeful Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, ar vrea să revină ca angajat la compania energetică, spune sindicalistul Constantin Mitrescu. „Vrea să revină la CEO, era fochist. Poate și-a cumpărat vreo diplomă ca să revină pe o altă funcție”, a spus Mitrescu. Căldărușe neagă informaţia şi îi arată cu degetul pe sindicaliştii adunaţi în biroul aflat în directa subordonare a managerului Sorinel Boza.

„Revine Căldărușe la CEO, ca angajat. Era fochist la Cariera Tismana, la centralele de cărbune. Băga cărbune. S-a suspendat singur atunci când a format Ciurel sindicatul. Am auzit că își va depune cererea. Chiar el mi-a spus o dată. Poate și-a aranjat să vină în altă parte, o fi făcut vreo școală, o fi cumpărat vreo diplomă”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Declaraţiile l-au iritat la culme pe şeful SMEO, Gabriel Căldărușe. „Deocamdată sunt tot la sindicat, cred că dacă voiam lucrul acesta puteam să-l fac de dinainte. În momentul acesta nu vreau să revin. Nici nu știu ce s-a constituit, n-am fost interesat (n.r. referitor la sindicaliștii din biroul de la CE Oltenia). Adică, îmi pun și eu o întrebare. Cum acum doi ani același birou de sindicalişti era foarte blamat și acum e foarte bun? Atunci era extraordinar de rău și acum ar avea efecte benefice?”, a spus Gabriel Căldărușe.

Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, a explicat că în acest moment este greu pentru liderii de sindicat să-și asigure salariul din cotizații. „Poate să se întoarcă și Căldărușe pentru că nu știu dacă își mai permit să-l țină ca salariat. Cotizațiile au scăzut, oamenii au o anumită vârstă, gradul ajutoarelor sociale s-a mărit. E foarte greu să gestionezi problemele acum. Sunt convins că nici Căldărușe nu stă pe roze cu banii, chiar dacă are 2200 de oameni. Dacă are atâția oameni, are și multe ajutoare de dat”, a comentat Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 3,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: