Câte focare active de Covid 19 sunt în Gorj

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj vin cu vești îmbucurătoare. Județul nostru este printre cele unde rata de infectare este foarte mică, iar incidența în Târgu Jiu este, de asemenea, în scădere. În total, 60 de persoane se ocupă de anchetele epidemiologice, iar în prezent, în Gorj, sunt 14 focare active de Covid 19.

Medicul epidemiolog Ramona Vasile a explicat, la Radio Infinit, că rata de incidență nu este îngrijorătoare în Gorj: „Eu cred că noi, ca și județ, ne descurcăm eficient. Avem în jur de 60 de persoane care sunt implicate în anchetele epidemiologice, suntem trei medici care supraveghem totul aici. Suntem al doilea județ cu cea mai mică rată de infectare din țară. Dacă e să discutăm despre Târgu Jiu, la fel avem o rată de incidență în scădere și asta se întâmplă numai datorită faptului că luăm măsurile pe care le considerăm necesare”.

Cu toate acestea, nu putem răsufla ușurați pentru că evoluția bolii nu poate fi estimată. Totul ține de fiecare gorjean în parte. „Avem o incidență de 3,18, oricum în scădere față de 3,68 cât am avut ieri (n.r. miercuri). Nu se poate estima evoluția bolii. Are o evoluție destul de oscilantă. Dacă am avea sprijinul tuturor cetățenilor, am putea spune că suntem în scădere și că am putea să ne facem niște sărbători mai liniștite, dar ține și de participarea cetățenilor, lucru care nu se desfășoară așa cum trebuie”, a mai spus medicul Ramona Vasile.

În acest moment, în Gorj, sunt active 14 focare. „La nivel de județ, nivelul de focare în evoluție nu este foarte mare. Astăzi (n.r. joi), sunt 14 focare cu un număr destul de mic de infectați. Există probleme la supermarketuri, în zonele aglomerate, iar asta ține numai de conștiința fiecărui cetățean în parte. Avem o capacitate de efectuare a 200 de teste pe zi. Sunt zile în care nu se completează toate cele 200 și asta pentru că persoanele nu solicită testarea”, a mai explicat medicul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: