Câteva idei practice pentru a aduce un aer proaspăt în casa ta

An nou. Rezoluții noi. Idei de schimbare și împrospătare. Asta se aplică nu doar în ceea ce privește garderoba, ci și în încăperile caselor noastre. Și acum că primăvara este aici și a început marea dezmorțire, se cuvine ca și în căminele noastre să aducem un aer proaspăt prin câteva schimbări de efect.

În cele ce urmează vei descoperi idei grozave de pus în aplicare ușor și fără prea mulți bani sau efort. Unele dintre aceste lucruri pot fi aplicate într-o singură după amiază sau în câteva ore în weekend, când ai ceva timp la dispoziție.

Rearanjează mobila din casă

Ori de câte ori vrei să faci cea mai mică schimbare în locuința ta, te poți apuca de rearanjat mobilierul. Fie că îți propui asta pentru sufragerie, pentru dormitor sau pentru hol, mutarea de obiecte de colo colo și aranjarea loc în alt mod poate aduce un aer proaspăt pe loc, fără a cheltui nici un bănuț.

Vopsește ceva care nu te mai atrage

Poate că există dintotdeauna în casa ta un obiect de mobilier sau de decor care nu ți-a plăcut prea mult, dar pe care l-ai lăsat acolo de dragul cuiva sau pentru funcționalitatea sa. Dar știi ce, orice lucru poate deveni mai plăcut dacă este transformat pentru gustul tău. Poți alege să vopsești acel cadru pat din metal care ți se pare atât de rece și de fără gust în dormitor.

La fel, poți schimba înfățișarea învechită a unui dulap cu sertare sau a unei biblioteci simple vopsindu-le într-o nuanță drăguță, care să se asorteze cu paleta cromatică a tuturor lucrurilor dintr-o încăpere. Poți chiar desena și picta pe ele dacă asta te face fericit și mai ai și talent pentru asta.

 

Schimbă corpurile de iluminat

Nici nu îți dai seama ce mare schimbare poate aduce cu sine înlocuirea unui corp de iluminat sau chiar a tipurilor de becuri folosite într-o încăpere. Becurile și structurile de iluminat nu sunt doar elemente practice care nu trebuie să lipsească dintr-o casă. Au și un rol decorativ dacă știi cum să le integrezi în natura fiecărei camere.

Schimbarea unui corp vechi de iluminat sau doar trecerea la unui mai potrivit cu stilul tău poate face minuni pentru spiritul unei încăperi.

Investește într-un covor nou

Dacă vrei să oferi un aer proaspăt casei tale, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să investești într-un covor nou. În camera de gătit de exemplu poate că nu vei instala alte scaune de bucatarie, dar poți așterne un covoraș drăguț care să învioreze atmosfera.  

Covoarele scurte și late pentru sala de luat masa sau covorașele lungi și înguste pentru hol ori living schimbă cu totul o încăpere. Pot fi exact elementul de nou de care ai nevoie pentru a aduce aerul de primăvară în casa ta.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: