Câţi angajaţi ai CE Oltenia vor să plece din companie

Circa 160 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au depus până la această dată solicitări pentru a pleca din companie voluntar. Sindicaliştii garantează că vor pleca acasă cu opt salarii compensatorii dar şi cu venit de completare pentru doi ani. În caz contrar nimeni nu va părăsi compania, avertizează aceştia. În bugetul companiei, pe 2016, sunt prevăzute 2000 de concedieri, dar sindicatele nu acceptă mai mult de 500.

Sindicaliştii spun că puţini salariaţi au depus cereri pentru a pleca din companie, aşa cum se și aşteptau. Compania a primit cereri până vinerea trecută, dar sindicatele au informaţii că perioada a fost prelungită. "Exact cum am prognozat și la început: nu sunt foarte mulţi doritori să plece voluntar. Până astăzi erau aproximativ 160 de oameni care solicitaseră să plece din cadrul companiei. Aceşti oameni, pe lângă cele opt salarii, conform adiţionalului semnat între administrație și sindicate trebuie să primească și acel venit de completare", a declarat Gabriel Căldărușe, președinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). 

Alți sindicaliști cred că mai mult de 100 nu se vor mai înscrie pentru a pleca voluntar din companie. "Din previziunile noastre am spus că sunt în jur de 200-250. Alții au spus că sunt 500. Se pare că am avut dreptate. Cred că în jur de 200 de persoane vor fi cu plecări voluntare. Toate aceste persoane disponibilizate nu pot intra pe program până nu se avizează hotărârea de Guvern privind veniturile de completare", a explicat Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte al Federația Univers.

Sindicatele cred că abia de la mijlocul lunii septembrie compania va demara programul de concedieri colective.

Vizualizări: 7,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: