Câţi bani poate primi CSM Târgu Jiu din drepturile TV

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a stabilit sumele de bani pe care fiecare echipă din Liga Națională de Baschet Masculin le primește din drepturile TV pentru sezonul 2021/2022. CSM Târgu Jiu va primi  o sumă în funcţie de meciurile televizate în sezonul încheiat recent, dar nu mai puţin de 6000 de euro.

Echipele de baschet din Liga Naţională de baschet Masculin urmează să primească bani din drepturile de transmitere Tv a meciurilor din prima ligă. Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a aprobat cu unanimitate de voturi tabelul de împărţire a sumelor cuvenite echipelor din LNBM, în urma contractului de cesionare a drepturilor TV cu partenerul RCS&RDS.

Suma aferenta sezonului 2021-2022 din contractul de cesionare a drepturilor TV este împărţită în baza unor criterii aplicate şi în sezoanele precedente, în funcţie de numărul de meciuri transmise, dar şi de performanţele obtinute de fiecare echipa în LNBM şi CRBM, sezonul 2021-2022. Din informațiile celor de la baschet.ro cea mai mică sumă primită de o echipă din LNBM este de 6.000 euro, în timp ce cea mai bine plătită echipă se alege cu 13.000 de euro.

Contractul pentru drepturile TV între Federația Română de Baschet și RCS&RDS se ridică la suma de 150.000 de euro. Din această sumă, FRB reține un procent de 10% pentru investiții în sectorul juvenil, iar restul de 135.000 de euro sunt împărțiți de echipele din LNBM, conform criteriilor stabilite de federaţie. „Banii din drepturile TV sunt distribuiți mult mai repede către echipele din LNBM. De obicei plata se făcea în luna noiembrie, când deja sezonul următor era început. Plata mai rapid ar fi putut determinată de faptul că anumite echipe au datorii față de Federația Română de Baschet încă din sezonul trecut”, a mai informat sursa citată.

Sumele primite de echipele din România sunt extrem de mici faţă de cele din Europa. Întreg contractul pentru drepturile TV din România se ridică la nivelul sumei pe care a primește o singură echipă din Lega A, primul eșalon al Italiei.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: