Decizie nouă a FRF privind cartonașele galbene și suspendările

FRF a schimbat regulamentul în privința cartonașelor galbene şi a suspendărilor la trecerea în noul sezon. Acestea vor fi anulate la fiecare final de sezon și nu vor mai fi preluate în sezonul următor.

Noul sezon din fotbalul românesc a debutat cu mai multe schimbări. Liga 1 se va numi Superliga, după numele sponsorului principal. Mai mult, sezonul care tocmai a început este primul în care fotbalul românesc va profita de sistemul VAR.

O nouă schimbare va privi regula cartonașelor galbene. Acestea nu vor mai fi preluate de la un sezon la altul. Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreşedinte FRF) și Octavian Goga (vicepreşedinte FRF) au făcut parte din Comitetul de Urgență al FRF, care a decis să modifice articolul 40 din Regulamentul Disciplinar.

Cartonașele galbene primite de jucători/antrenori în faza play-out-ului sau a play-off-ului campionatelor Liga 1, Liga 2 și Liga 3 și suspendările rezultate ca urmare a cumulului de cartonașe galbene nu vor fi preluate în sezonul competițional următor.

Decizie FRF: „Cartonaşele galbene primite într-o competiţie nu sunt preluate sau executate în altă competiţie. Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei. Avertismentele primite în sezonul regulat al Campionatului Național „Liga I” și „Liga a 2-a” nu vor fi preluate în jocurile din play-off / play-out. La jocurile de baraj din faza a III-a a Campionatului Național „Liga I” și „Liga a 2-a” nu se va ține cont de avertismentele primite de jucători în fazele anterioare, pentru niciuna dintre echipele între care se dispută meciurile.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: