Câţi sindicalişti din CEO merg la mitingul din Valea Jiului

Circa 100 de sindicalişti din organizaţiile afiliate la Federația Națională Mine Energie (FNME) vor lua parte la mitingul organizat sâmbătă de ortacii din Valea Jiului. Protestul face parte din campania "Hunedoara suntem noi", prin care minerii din Valea Jiului îşi arată nemulţumirea faţă de intrarea în insolvenţă a complexului energetic hunedorean, dar şi faţă de nepăsarea autorităţilor de la Bucureşti, ţinând cont de impactul social ce ar decurge din închiderea entităţii energetice. Ortacii din Vale speră să salveze în acest fel CE Hunedoara de la faliment.

Sindicatul Muntele de la CE Hunedoara, afiliat la FNME, a primit aviz favorabil de la autorități pentru mitingul ce va fi organizat în data de 13 februarie, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Petroșani. Alături de ortacii din Valea Jiului vor fi și colegii din CE Oltenia, din cadrul federației. "Suntem solidari cu colegii noștri din Valea Jiului. Avem și o hotărâre în acest sens a Colegiului Director al Federației Naționale Mine Energie în care cel puțin 100 de lideri de aici, din Oltenia, din federație, vor merge la acel miting. Bineînțeles, dacă sunt doritori pot să ia legătura cu colegii de la sindicatele din cadrul federației și pot să meargă. Consider că este un gest normal, acesta de solidaritate între noi, minerii. Din păcate sunt din ce în ce mai puțini, iar politica energetică a României în prezent, și, probabil, în viitor, va duce la restrângerea acestui sector", a declarat Pîrvulescu.

CE Hunedoara are circa 6000 de angajați și datorii de 1.2 miliarde de lei. Sindicaliștii din Valea Jiului au decis organizarea mitingul „Hunedoara viitor sau sfârşit”, pentru a atrage atenția autorităților cu privire la impactul pe care îl va avea pentru județul Hunedoara închiderea companiei energetice, dar şi asupra faptului că România ar putea ajunge în situația de a importa energie.

Sindicatele FNME de la CE Oltenia pot decide dacă asigură sau nu transportul minierilor la mitingul de la Petroșani. Liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, a spus că federaţia nu şi-a propus în vreun fel să deranjeze activitatea CE Oltenia prin participarea la acest protest. "Toată lumea care participă la această acțiune e liberă în ziua respectivă. Au timp să-și facă reprogramări dacă sunt programați, dar foarte mulți sindicaliști nu sunt programați sâmbăta și duminica. Noi, ca și lideri de sindicat, nu putem să impunem administraţiei să rămână cu locurile de descompletate în ziua respectivă",a explicat Pârvulescu.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: