Catrinoiu, navetist pentru procesul de la Craiova

Lichidatorul judiciar care a reușit să îl înfunde pe „Obama” de Meteor cu un flagrant organizat la Craiova este așteptat joi în Bănie la propriul proces penal pe care îl are pe rolul instanțelor de aici. Matei Catrinoiu este judecat pentru delapidare la Judecătoria Craiova în procesul care a început toamna trecută la Judecătoria Târgu Jiu, dar care a fost strămutat în Bănie la cererea inculpatului pe motiv că, acasă, romii ar face presiuni asupra sa.

Romii invocați de acesta nu au legătură cu dosarul lui Constantin Ninel Potârcă, ci cu cel în care liderul PNȚCD Gorj este trimis în judecată, el fiind acuzat de procurori că, în calitate de lichidator judiciar, s-a folosit de banii firmei unor romi din cartierul Meteor. Azi, prin intermediul avocatului său, inculpatul ar urma să îi comunice judecătorului de caz obiectivele unei expertize solicitate în dosar, ceea ce presupune că va mai trece o perioadă bună de timp până la pronunțarea unui verdict.
Firma administrată de Catrinoiu avea o barjă pe care acesta a vândut-o, iar o parte din bani i-a cheltuit în interes personal. Romii susțin că barja valora 4 milioane de lei, iar lichidatorul judiciar a vândut-o fix cu 4000 de lei. Supărați pentru „afacerea” respectivă, aceștia i-au cerut socoteală lui Catrinoiu, aflând astfel că, de fapt, din conturile firmei lor lipseau sume mai mari de bani, pe care lichidatorul judiciar le-ar fi justificat prin cheltuieli prilejuite de administrarea afacerii. „Din materialul probator administrat în cauză rezultă în afara oricărui dubiu că inculpatul Catrinoiu Matei (…) a retras din contul bancar al societăţii suma de 39.600 lei, iar suma de 25.328,26 lei a însuşit-o în interes personal. (…). De asemenea, inculpatul a încălcat în mod flagrant normele legale privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă şi a codului de etică profesională şi disciplină ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România. În ceea ce priveşte poziţia procesuală a inculpatului, reţinem că acesta nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Pe parcursul cercetărilor a avut o poziţie oscilantă în relaţia cu organele de cercetare penală (…)”, se arată în rechizitoriul înaintat de procurorii gorjeni instanţei de judecată.
Matei Catrinoiu a reușit să obțină strămutarea judecății dosarului său la Judecătoria Craiova în condițiile în care, în urmă cu 4 ani, a fost implicat într-un flagrant al DNA ce a dus la arestarea și condamnarea ulterioară a unei judecătoare de la Curtea de Apel. În plină campanie electorală, liderul țărănist fiind atunci candidat la șefia Consiliului Județean, acesta s-a plâns că este șantajat cu poze indecente de către fosta sa „cunoștință”, un an mai târziu Catrinoiu mai fiind implicat tot la Craiova într-un alt flagrant, ce a dus și la arestarea lui Constantin Ninel Potârcă, „Obama” de Meteor fiind acuzat că l-a mituit pe acesta, fiind ulterior condamnat la 3 ani de pușcărie, pedeapsa nefiind finală.

Vizualizări: 525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: