Cătușe pentru violatorul bătrânei bolnave din Stăneşti

Bărbatul de 65 de ani, din satul gorjean Curpen, a primit mandat de arestare preventivă din partea instanțelor de judecată, după ce și-a bătut joc de-o vecină de-a sa, apropiată de vârsta lui, dar care este suferindă psihic și fizic. Inițial, pensionarul a negat că ar fi făcut vreo „prostie”, dar declarațiile rudelor femeii îl contrazic total, ceea ce și explică decizia instanței de a-l băga după gratii. Chiar şi avocatul acestuia, Mariana Ganea, admite că ar fi fost o tentativă: „A venit rezultatul expertizei, victima este virgină, nu s-a consumat actul sexual. Clientul meu a fost supus unui test psihologic la poliţie, l-a picat, se pare că a fost o tentativă. Violare de domiciliu consider că nu”.

Victima lui Constantin Vodislav are 58 de ani și suferă de boli mintale, fiind o persoană care în permanență este supravegheată de cineva din familie. Până la începutul anului, aceasta era supravegheată și de un cumnat al său, soțul surorii sale, dar, în ianuarie, omul s-a prăpădit, iar femeile au rămas singure. De atunci acestea i-au cerut lui Vodislav să nu mai calce prin curtea lor pentru că nu mai aveau încredere în el, dar bărbatul nu le-a ascultat. Așa a ajuns acesta acum să declare că vecina care îl acuză de viol stătea, de fapt, dezbrăcată în fața lui și el se uita „ca prostul”, după cum singur a precizat.

Prins în flagrant

Probabil nici rudele sale nu l-au crezut atunci când a spus că nu a făcut nimic, Vodislav trebuind să caute explicații mai reale pentru a deveni credibil în fața anchetatorilor. Un act sexual cu vecina sa suferindă fizic și psihic nu s-a consumat, dar nici după gratii bărbatul nu a ajuns degeaba. O nepoată a victimei l-a surprins pe acesta în timp ce încerca să își bată joc de femeia aflată în imposibilitatea de a se apăra, lucru care a și ajutat-o pe aceasta să scape din mâinile agresorului. „L-am văzut că spunea că nu e adevărat, dar l-a găsit fata mea când încerca s-o violeze. Era călare pe ea în cameră. Eu plecasem până la Stănești, în centrul comunei, și fata rămăsese acasă să mulgă vaca în grajd. El m-o fi văzut plecând și a crezut că e doar sora mea singură acasă și de aia cred că a intrat peste ea. A venit însă fata și l-a văzut, că s-a speriat și ea când a dat peste el în casă. Eu nu o las pe sora mea niciodată singură acasă pentru că ea este așa cum este și noi, chiar dacă nu avem prea multe posibilități, avem grijă de ea așa cum putem. Ori eu ori fata mea stăm cu ochii pe ea cât putem de mult. Cine se gândea că vine unul ca el să își bată joc de ea? Dacă zice că e nevinovat, de ce au venit fetele lui și în genunchi, m-au rugat să-l iert ca să nu facă pușcărie? Pentru ce a făcut merită să stea după gratii, să-i vină mintea la cap”, spune sora victimei.

Gura satului

Prin Curpen localnicii nu îl priveau cu ochi răi pe Constantin Vodislav până la acest incident. Acum și-au adus aminte de alte întâmplări, pe care le dăduseră uitării și care, într-un fel, vin să confirme ce s-a întâmplat acum. „Eu am înțeles o singură treabă, că el ar fi tras de ea de mai mult timp, dar dacă ea e handicapată și îi tot spunea lui soru-sa că ăsta trage de ea, nimeni nu a luat-o în seamă. Acum însă l-a prins cu pantalonii dați jos, fiind călare pe ea, ce vrea mai mult de atât? Ce nu e clar?”, spune unul dintre vecini, un altul, și mai în vârstă decât suspectul, râzând când se gândește prin ce belele trece acum bărbatul de 65 de ani. „Nu știu ce-o fi fost în capul lui și mai ales să îi facă așa ceva femeii ăleia bolnave. Dar lasă că plătește de acum încolo, șapte ani o să stea la pușcărie, nu, parcă atâta e pedeapsa?”, spune Radu Bogdan.

Noul Cod Penal indică o pedeapsă însă ceva mai mare pentru astfel de situații, de până la 10 ani, aceasta fiind pedeapsa pe care o riscă Vodislav în cazul în care va fi găsit vinovat.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: