Inspectorii antifraudă din Târgu Jiu se refugiază la Oradea

Doi inspectori de la Direcția Regională Antifraudă Târgu Jiu s-au mutat la altă direcție din țară. Ilie Cristian şi Grigore Durlă au scăpat astfel de naveta zilnică la Craiova, impusă de şeful lor pentru a controla comercianţii din târgul Marlorex. Decizia a fost luată de Direcţia Naţională Antifraudă, dar nu este vorba de o mutare disciplinară, după cum a explicat purtătorul de cuvânt Alexandru Cristea. Măsura este temporară, pentru că salariaţii susţineau că nu mai suportă tensiunea în care lucrează.

Direcția Regională Antifraudă Târgu Jiu funcționează cu doi inspectori mai puțin, asta după ce aceștia au decis să se mute într-un alt județ. S-a luat această decizie pentru că cei doi nu mai suportau stresul și relațiile tensionate din cadrul direcției. Unul din cei doi inspectori este chiar angajatul care a făcut public faptul că zilnic el și colegii sunt obligați să comită tot felul de abuzuri și ilegalități împotriva agenților economici de la Marlorex, și asta din dispoziția inspectorului șef Paul Voicu.

Inspectorul a vorbit și de faptul că inspectorii antifraudă muncesc 16 ore zilnic și că au semnat instructajul pentru protecția muncii după ce unul dintre angajați a suferit un accident de muncă chiar la Complexul Marlorex din Craiova. După ce toate aceste aspecte au fost făcute publice, Direcția Națională Antifraudă a demarat o cercetare administrativă la Gorj și s-au purtat discuții atât cu Paul Voicu, dar și cu inspectorii. Ca o primă măsură pentru rezolvarea problemelor de la Gorj, doi inspectori au fost mutați la Oradea. „ Noi am demarat la Direcția Regională Antifraudă Târgu Jiu o cercetare administrativă care până în acest moment nu a fost finalizată. Încă se mai poată discuții cu inspectorii, dar ca o primă măsură s-a decis mutarea celor doi inspectori la o altă Direcției Antifraudă din țară. Vreau să precizez faptul că nu este vorba de o mutare disciplinară, ci s-a luat această decizie pentru că cei doi inspectori au invocat motive de stres și neînțelegeri în mediul în care lucrau și de aceea li s-a oferit această alternativă pe care au acceptat-o”, a precizat Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Antifraudă. 

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: