Caută bani pentru Casa Memorială „Popescu Voiteşti”

Autorităţile locale din Bălăneşti speră ca anul acesta să înceapă lucrările de reabilitare la Casa Memoriala “Ion Popescu Voiteşti”. Primarul Ovidiu Pungan spune că această clădire se află într-o stare avansată de degradare. Autorităţile au reabilitat recent Căminul cultural, inaugurat duminică, 21 august, cu ocazia Zilelor comunei Bălăneşti.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj şi Muzeul Judeţean au venit de mai multe ori, anul acesta, pentru a vedea exact care este situaţia casei memoriale şi care ar fi suma de bani necesară pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii.

Casa memoriala Ion Popescu Voiteşti are o arhitectura deosebita si a fost construită în 1941. Casa adăposteşte exponate ale geologului gorjean.

Cărţi, manuscrise şi o colecţie impresionantă de roci sunt in Casa Memoriala ce merită să fie văzute de turiştii care ajung în Gorj.

Ion Popescu-Voiteşti este un savant gorjean, care a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea industriei extractive prin descoperirea de zăcăminte de sare şi petrol. După ce a ieşit la pensie, s-a retras în satul său natal, Voiteşti. Ion Popescu a adăugat numelui său Voiteşti, ala cum se numeşte satul natal, din comuna Bălăneşti.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: