CET Govora nu şi-a achitat tranşa pentru Berbeşti

Adunarea Generală a Acţionarilor din CE Oltenia va lua în discuţie, la şedinţa din septembrie, prelungirea termenului de cedare a unor terenuri către CET Govora, parte din înţelegerea de transfer al carierei Berbeşti.

CE Oltenia vrea să semneze „un act adiţional pentru prelungirea termenului de transfer a dreptului de proprietate asupra terenurilor cedate de CE Oltenia, ulterior majorării capitalului social al CEO cu valoarea terenurilor dar nu mai târziu de 26.03.2017”.

Transferul de facere a fost semnat în martie 2015, dar procesul pare că nu a fost finalizat. CE Oltenia a dat cariera Berbeşti, iar CET Govora trebuie să plătească 184 de milioane de lei în 10 tranşe anuale, până în 2024. Interesant este că CET Govora nu şi-a respectat obligaţiile, iar cariera ar putea ajunge oricând, înapoi la CE Oltenia. Din prima tranşă anuală în sumă de 2, 25 de milioane de lei, scadentă la 31 decembrie 2015, CET Govora a achitat suma de 2.23 de milioane de lei. CET Govora este în insolvenţă din 9 mai 2016. (M.B.)

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: