Căutat de Interpol, condamnat la Târgu Jiu pentru evaziune

Un tânăr domiciliat în Vâlcea, dar cu afaceri în Gorj şi cu ţepe date prin toată ţara, pare de negăsit pentru autorităţi chiar şi acum, când o instanţă a Tribunalului judeţean l-a condamnat la închisoare cu executare. Individul a fost judecat pentru evaziune fiscală, iar pedeapsa primită este apă de ploaie în comparaţie cu o alta la care a fost condamnat anterior şi pe care, de asemenea, nu a executat-o.

Constantin Viorel Dunoiu a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Gorj la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Exact cu un an de zile în urmă procurorii gorjeni cereau arestarea în lipsă a acestuia şi obţineau de la instanţă mandatul solicitat, acuzându-l pe Dunoiu că a păgubit statul cu aproape 1,3 milioane lei. Prin firma sa a rulat mărfuri şi nu a plătit impozitele şi taxele aferente, acum el fiind printre puţinii afacerişti judecaţi şi condamnaţi cu executare la o pedeapsă privativă de libertate.

„Obligă inculpatul Dunoiu Constantin Viorel la plata către Statul Român – A.N.A.F. Bucureşti – D.G.F.P. Gorj - a sumei de 1.305.712 lei reprezentând despăgubiri civile cu penalităţile şi dobânzile aferente până la achitarea integrală a debitului. Respinge cererea părţii civile privind instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului. Constată că în prezenta cauză prin încheierea nr. 40/12.06.2012 a Tribunalului Gorj s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dunoiu Constantin Viorel pe o durată de 30 de zile, măsură preventivă ce nu a fost pusă în executare până în prezent, subzistând în continuare”, au menţionat magistraţii în hotărârea lor.

Profil de infractor căutat de Interpol

Constantin Viorel Dunoiu a împlinit chiar ieri 28 de ani şi i-a sărbătorit oriunde s-ar afla în lumea aceasta, numai acasă lângă cei dragi nu. El este dat în urmărire internaţională, fiind în atenţia Interpol, caracterizarea din dreptul său, pe lângă taxe şi impozite neplătite statului, fiind scrisă cu litere mari: „ESCROQUERIE”. Individul a păcălit mai multe firme din ţară în anii trecuţi, fiind condamnat prin sentinţă definitivă la şapte ani închisoare cu executare. În aceeaşi perioadă  comitea şi evaziunea fiscală pe firma Gabiamet SRL Târgu Jiu, firmă care este parte în procesul acestuia de la Tribunalul Gorj.

Dunoiu nu are probleme cu legea doar prin Gorj, la Piteşti, Curtea de Apel obligându-l într-un proces cu Finanţele de la Vâlcea să achite peste un milion de lei. Sentinţa a fost dată anul trecut, când omul era de mult călător prin lume şi, probabil, toca banii puşi la saltea din „afacerile” făcute în România, statul aşteptând să primească sumele decise de instanţe.

La Sibiu, Tribunalul de acolo a dispus în noiembrie 2011 ca Dunoiu să suporte activul neacoperit al firmei  falite Selta SRL, în cuantum de peste 1,7 milioane le, iar judecătorii din Mediaş l-au condamnat pe acelaşi individ la un an de închisoare…cu suspendare, pentru evaziune fiscală, evident.

Culmea este că acum un an Tribunalul Sibiu l-a achitat pe Dunoiu de o acuzaţie de evaziune fiscală, în sinea sa fugarul având toate motivele să râdă de inspectorii de la fisc, dar şi de Justiţia din România. Iar dacă sumele vehiculate până acum v-au pus un pic pe gânduri, e bine să aflaţi şi că, la Argeş, individul a fost condamnat să aducă la masa credală, pentru o firmă pe care a dus-o spre faliment, peste 2,8 milioane lei, bani pe care doar el poate i-a văzut, că în rest…

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: