Acuzat de crimă, între o condamnare dură şi achitare

Un tânăr din Roşia de Amaradia, acuzat de crimă, este judecat la Înalta Curte, după ce tribunalul l-a condamnat la 20 de ani, iar Curtea de Apel l-a achitat. Dacă judecătorii supremi vor menţine achitarea, anchetatorii se vor trezi cu un caz de crimă cu autor necunoscut la ani buni de la comiterea faptei.

Tânărul din Roşia de Amaradia acuzat de comiterea unei crime în urmă cu câţiva ani în satul Ruget a apărut ieri în faţa unui complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Parchetul încearcă să obţină condamnarea sa la închisoare. Numele lui Constantin Mihail Igeanu nu spune, probabil, mai nimic, majorităţii cititorilor, însă cazul său este unul dintre cele mai controversate, după ce o instanţă a Tribunalului Gorj l-a condamnat la 20 de ani de închisoare, iar Curtea de Apel Craiova l-a achitat, găsindu-l nevinovat pentru acuzaţiile ce-i sunt aduse.

Tânărul suspect, care la vremea respectivă avea doar 18 ani, a fost acuzat în vara lui 2010 că l-ar fi omorât pe un consătean de-al său, la vremea respectivă el ajungând după gratii împreună cu doi fraţi de-ai săi şi cu bunicul, bătrânul susţinând că el a comis crima. Anchetatorii nu l-au crezut însă pe bătrân, suspectându-l mai degrabă că vrea să îşi scoată basma curată nepoţii. Igeanu a fost trimis în judecată în cele din urmă, stând în arest preventiv luni bune, la Tribunalul Gorj primind o condamnare de două decenii de închisoare, plus obligaţia de a plăti despăgubiri destul de mari, în raport cu veniturile sale. Dosarul a luat o întorsătură neaşteptată la Curtea de Apel Craiova, care l-a achitat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind cea care ar trebui să lămurească lucrurile, asta dacă nu cumva magistraţii vor dispune o rejudecare a dosarului la Craiova, prelungind astfel şi mai mult elucidarea misterului. O eventuală achitare definitivă a tânărului îi va pune în dificultate pe anchetatorii gorjeni care, la trei ani de la comiterea crimei, se vor trezi în situaţia de a nu avea autorul descoperit în acest dosar.

RECONSTITUIRI

Pentru crima care a avut loc în 2010 s-au făcut două reconstituiri, de la început fiind un caz controversat. „Am făcut reconstituirea. Este un caz greu, pentru că avem certitudinea unor persoane că mint şi ascund adevărul, iar vinovatul nu-şi recunoaşte fapta”, spunea la acea vreme procurorul de caz, Emil Moţa. Crima a fost recunoscută de bunicul celui arestat, Gheorghe Albeanu, dar anchetatorii au crezut de la început că vrea doar să-şi acopere nepotul.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: