Criminalul din Argeş a copilărit la Târgu Cărbuneşti

Bărbatul din Argeş care a tranşat o femeie după ce a violat-o şi a ucis-o are legături cu Gorjul nu doar prin prisma faptului că a fost lăsat în libertate de o instanţă de la Târgu Jiu, dar acesta a şi copilărit aici. Florin Mînzăraru cunoaşte foarte bine judeţul, pentru că până la vârsta adolescenţei a crescut într-un bloc de la Târgu Cărbuneşti.

Foştii săi vecini l-au recunoscut de la televizor şi din ziare, când faţa sa a apărut la toate jurnalele şi relatările despre macabra crimă din Argeş. Iniţial cazul era cu autor necunoscut, iar apoi individul a fost identificat, procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General, fiind cel care a coordonat ancheta, la fel ca şi în cazul lui Marcel Ţundrea şi Gheorghe Avram, şi ei tot din zona Târgu Cărbuneşti.

Foştii vecini ai lui Mînzăraru îl ştiu pe acesta ca pe un „zvăpăiat”, un băiat care nu şedea locului o clipă şi care nu avea nicio reţinere de la a face „prostii”. Era neastâmpărat de mic, povestesc oamenii, chiar dacă mama sa îi aplica inclusiv corecţii fizice, mai ales că acum 30 de ani bătaia era încă ruptă din rai… Şi foştii dascăli ai acestuia l-au recunoscut, ei spunând că fostul lor elev nu avea deloc note mici la şcoală, dar că întotdeauna făcea prostii de nu mai ştia nimeni cum să-l potolească. După ce a devenit major, Mînzăraru şi ai săi au plecat de pe malurile Blahniţei, dar anul trecut acesta a revenit pe malurile Jiului. A ajuns în Penitenciarul de la Târgu Jiu pentru a executa pedeapsa de 8 ani pe care a primit-o pentru că a violat o tânără şi a tăiat-o cu un cutter, până în primăvară, când a fost lăsat liber înainte de termen având un comportament impecabil în perioada de detenţie.

După mai multe eşecuri la instanţele de judecată din Argeş şi Gorj, individul a obţinut în această primăvară dreptul de a fi eliberat condiţionat, Judecătoria Târgu Jiu ţinând cont de recomandările unei comisii a Penitenciarului din oraş, recomandări formulate în baza comportamentului deţinutului. La o lună şi ceva de la eliberarea sa, Florin Mînzăraru a comis una din cele mai monstruoase crime de după 1989 din România, ajungând pe prima pagină a ziarelor şi cap de jurnal la toate televiziunile centrale. Aşa a fost recunoscut şi de către foştii săi vecini din Târgu Cărbuneşti care au privit îngroziţi la televizor ce a putut face piciul neastâmpărat pe care îl ştiau de acum trei decenii.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: